美國終於開口威脅停止承認香港獨立關稅區地位!

740 回覆
2200 Like 14 Dislike
d美奸 歐奸 肯唔迫d錢嚟香港就有可能
呢d鬼佬淨係諗點搵中國錢 點搵香港錢 你政治點佢地唔會理 港共一定寫包單唔搞香港資金同投資
美帝前十幾年比班全球主義者帶住吸毒吸得太多
你叫Trump一下斬晒根本冇可能
經濟會崩潰
話你on9都唔驚你嬲
美元掛鉤同獨立關稅無直接關係喎,其實只要做兩樣野都可以斷中共半臂,取消獨立關稅區同世貿組織WTO踢香港走,到等埋中資股返晒黎港股市場,儲埋一鑊過炒就禾味龍
支持23條立法!
希望快啲啦香港人就嚟頂唔住
係喎,提醒咗我要再㩒多啲美金
In god we trust
都唔係嘅 香港人呢年都sell咗香港係垃圾好耐先成功
If we burn, you burn with us
香港啲外匯儲備都俾共匪「借」到7788啦
仲點買
諗起都得人驚
咱们中国人不怕的, 放马过来 nmsl
外匯儲備
似係咁
你講得冇錯
但你地自己想下用自己年輕人的未來,同一班差唔多退休高官去攬炒
值唔值?
你地要爭取既野,同你地宜家做既野,係咪如果一致?

我同意要爭取,但唔係用呢種攬炒既方法
係唔洗美國批準,不過美國都有絕對權力唔比港幣同佢掛勾,雖則美國會唔會咁做係第二件事。以前唔理你,但唔代表以後由得你。
佢9up但係好多人信左
唯一中左既係攬炒
真係好想知重有幾多純美元喺度未借出去
首先,如果取消得,姐係唔再相信一國兩制,而且大家都知一國兩制係笑話,話一國一制都唔過分,呢啲都只不過係形式上嘅表達,澳門夠一國兩制,你自己睇下澳門。

第二,點解會講到取消獨立關稅就等同脫鉤,因為到時港幣就變紙,你要用幾多紙去兌美元?先唔講喺香港嘅金融機構會走先,咁你點解仲會覺得外匯儲備仲可以繼續玩?點解你有會覺得金管局仲有得玩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞