美國終於開口威脅停止承認香港獨立關稅區地位!

740 回覆
2200 Like 14 Dislike
點解審視香港有冇高度自治
會變左做
停止承認香港獨立關稅區地位
佢地一開始觀念就錯哂 覺得有錢人&高官會陪佢一齊留係香港
事實人地有財有勢隨時移民嘆世界

就算留返係度唔走 爛船都有幾斤釘 一折樓都係佢地大手掃入先 到時香港蟻民個個月交租供養佢地

班人又奶開共同大陸關係好 極權統治果陣 佢地都做特權階層 到時可以變本加厲糟質蟻民

以前成日比你班仆街屌又冇得還口
而家直頭可以走黎大巴大巴掌你嘴 你都冇聲出 一出聲就叫解放軍啪低你

以前要黑媽媽先扔你落樓/海 而家光天化日係條街啪低你都冇人敢出聲

到底係邊個天才一開始提出攬炒覺得會炒到高官有錢人
因為有獨立關稅先會冇外匯管制?
今次真係保皇黨帶頭破壞法治欖炒
香港係好國際大SI 既亞太區總部,淨係Cisco made in usa既product line入唔到口, HP, IBM, HKT...全部都仆得街。。
仲有好多server 都係戰略物品,大陸唔入得口,如果香港都唔買得,呢啲公司唯有搬,香港係一定仆直

最好匪歌法最低刑罰坐5年監
攬炒第1步
快快手
好似澳門咁唔反抗,咪搞得無咁激烈同快囉,不過最後都係死

支持
I am ready! Gogogo!
咁真係將香港邊緣化
我一早講左林鄭就退休
而退左休的人有咩用阿爺比個名份佢姐,等人知幫我做野有好下場。

“你會唔會討論屎味的朱古力好食d 定朱古力味的屎好食d?”
呢d留番香港一國一制後,想走又冇能力走的人去討論。
btw,只可以係2個選一個,你會選定朱古力味的屎??咪on9 la
咁快取消獨立關稅區會唔會太快,點解唔用香港民權法案制裁左D官先!!
要偉大毛主席文革式批鬥返黎
所以想救香港,就係要洗牌再嚟過
當然所有人都會好慘
連登仔:美國唔可信,靠自己好過
正呀,大家都可以過無嘢做嘅日子,以後理佢老母咩勞力士,法拉利,凱旋門通通都冇哂Yeah✌✌✌
有咩所謂,本身就乜都冇,攬炒就攬炒啦
有用嗎?
大陸換啲唔岀國既人做政府高官,你吹得佢漲咩?
林鄭的去留 我唔care
只不過你唔好講到中國政治係簡單
可以好簡單咁 退左休就無事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞