美國終於開口威脅停止承認香港獨立關稅區地位!

740 回覆
2200 Like 14 Dislike
門外漢一問
取消咗對美帝/中國有咩影響?
駐港領事館都出咗。

美國都有美國-澳門關係法,但級別不如香港,澳門買唔到一啲香港買到嘅高科技設備。

如果真係郁,最可能係將美國香港澳門關係法降格至同澳門睇齊先
點解呢度二百幾個Comments, 但係FB原帖得五十幾個comments?
快D去Comment !!!!
取消香港政策法
佢好似以為美金兌港元7.75-7.85係美國首肯
換美元 歐羅
身為支那人
同美國有關係就係賣國賊!
ㄣppp
取消關税區,外資就會覺得香港唔安全,撤資換美金走,金管局接貨,接到咁上下無晒美金,自然支持唔到7.8呢個價,咁咪脱鉤囉,點會係獨立事件
廿三條呀拿
一齊死啦仆街
我成日都覺攬炒好on9
支持攬炒既人係因為覺得攬炒=大家一齊死

但事實係 果d 高官又好 奶共有錢佬又好
神早有哂外國護照隨時可以移民
香港收左皮 佢地咪走去外國囉

再唔係大陸武力接管香港搞到新疆咁
呢班人都可以留係度做特權階層 到時戲都唔做 明糟質班蟻民都仲得
完全傷唔到佢地 唔明點解d人係咁攬炒攬炒咁叫

你想懲罰高官既 叫人權法先岩呀嘛 人權法先係真正對準佢地
連個方向都錯哂 仲咁開心 係咁叫攬炒
USA! USA! USA!
其實外國會唔會撤資真係唔知.
支那入面都好封閉, 都大把外資入去搵錢.
反而取消關係法就會限制好多戰略物資經香港入支那.
哩個對支那那真係影響大啦
快啦
淨係IT同科研都仆得街,好多最新既product唔可以入口,好多美國既IP都要攞permit 先買到license...香港好多大SI都收得皮
喂 日日幾多人衝出嚟話港紙好穩陣架,佢地以為日日講咁樣安慰自己港紙就會好安全
我就係要呢d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞