美國終於開口威脅停止承認香港獨立關稅區地位!

740 回覆
2200 Like 14 Dislike
香港無得入口美國技術(本身唔可以直接入口到中國)

中國大灣區可以完全死亡
美國就少左個搵錢地方+無得用香港做情報工作

你估果班有錢人咁傻?一國一制後先走?
買定封箱膠紙痴住個屎眼先
快啦屌你老味
我一睇就知你想講咩啦

林鄭到時都唔會有咩作用 貪佢真係年年考第一?
你覺得共產黨仲會理無作用的奴才?
到時唔需要討論邊個最慘?
你會唔會討論屎味的朱古力好食d 定朱古力味的屎好食d?
咪就係lor
不過香港咁多呢d人,可見香港都冇咩未來
一瞬間既事只有打仗
你知道取消關税區,你都換美金,何況外資
美帝既損失就係少左香港既生意, 至於呢啲生意會唔會轉左去新加坡或者台灣就真係要睇過先知。。。
一國一際!!
我估老美會睇多半年先執行。
信我. 就算做順民, 中共都會搞香港人.
當年上海人 就係以為共產黨掌權 人民都食飯 所以好多都無逃走
最後呢?

//一九四九年,中國即將「解放」,上海許多企業面臨重大的決定:要不要逃去台灣或香港?那時有許多生意人選擇留下來,說:「毛澤東雖然來了,上海幾百萬市民,不也要吃飯?店舖不也要做生意?我們是生意人,不管政治,留下來,有什麼問題?」
結果,少數的人跑了,多數人留下來,後來「公私合營」,要他們交出財產,然後,要他們跳樓自殺。北京市長陳毅天天上班就問:「今天有多少傘兵?」政治是一隻鬼,你討厭牠,沒有用,牠上門找你。 //

討厭政治? - 陶傑
美國都會有影響,有啲美國公司睇中香港稅低會做亞洲分公司總部,呢啲公司咪有機會走
快啦屌
俾壓力中國兩會姐
港股完全無反應 已經知道流到仆街
無話唔搞,不過捱耐啲之麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞