美國終於開口威脅停止承認香港獨立關稅區地位!

740 回覆
2200 Like 14 Dislike
美國國會日前復會,將審議《香港人權及民主法案》,提出根據香港實施一國兩制的情況,審視美國給予香港的特殊待遇。商務及經濟發展局局長邱騰華表示,香港經貿地位由《基本法》賦予,包括獨立關稅區地位,並非任何國家單方面施予,個別國家政策有變,不會影響本港的經貿地位,他又認為任何國家包括美國,在考慮對港政策時,均會先考慮自身利益。

我信邱騰華局長
其實就相當於將中共打回入世貿前,年年同你傾最惠國待遇
美國國會日前復會,將審議《香港人權及民主法案》,提出根據香港實施一國兩制的情況,審視美國給予香港的特殊待遇。商務及經濟發展局局長邱騰華表示,香港經貿地位由《基本法》賦予,包括獨立關稅區地位,並非任何國家單方面施予,個別國家政策有變,不會影響本港的經貿地位,他又認為任何國家包括美國,在考慮對港政策時,均會先考慮自身利益。

我信邱騰華局長
支共: 好嬲好嬲, 強烈譴責!
然後再放多次毒,真攬炒
大家執生
就過兩日啦,23條立左香港冇撚用架啦
好想好想見到取消
If we burn
但你地自己想下用自己年輕人的未來,同一班差唔多退休高官去攬炒
值唔值?

呢班官退左咪下一班補上 所以唔會有值唔值 只有想唔想
買定花生先
咁你覺得應該點?
求美國唔好取消關係法?
攬炒
支那人經香港轉機擴散病毒
係咪誤會左咩 我QUOTE人地....
係wo
sor
成堆中產唔想被人攬炒
跟住就話叫你地諗下年輕一代做擋箭牌
而家後生個陣九成都想攬炒,係因為睇唔到將來
係得你班中產唔想渣
係香港真係好撚多錢
仲要未好似美日咁大規模發債
要港紙變廢紙
只有係準備打仗既情緒先出現到
搞到香港人自己都唔要港紙
咁先有機會會甩到
但對家明知你地想換美金果時
就一早換曬其他資產做歐元美元
本土香港人無外國護照既都係輸
爺你老母
佢地最柒係講到攬炒個情況係後生/抗爭者可以造成

明明前一分鐘先話完佢地no stack
所以呢?因為影響唔到班官所以唔出聲繼續比人強姦

更何況班官經常講背靠強大祖國嘛,無左獨立關稅區有咩影響

咪由得佢等美國取消獨立關稅同關係法囉,都唔知你咁擔心做咩
我真係多謝你呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞