[DSE MATHS 2020] M2 3>5** 心得分享,祝大家成功

992 回覆
74 Like 18 Dislike
☺️
集氣攞滿分
巴打好有心
聽日計時屌一次19份卷
未睇過
俾你捉到路就唔係EAA啦
同埋12-15都無出過system section B
我覺得都係多半section A架啦
好偶爾先喺section B蒲下頭咁
其實system 真係難極有限
本身我覺得如果以上年份卷既編排 個B三條都咁難 拎走條integration換條system入去送啲分都正路
但依家我真係估唔到eaa心目中一份好既m2卷應該係點
睇今年就知
例如15英文玩到好癲,下年即刻正常返,之後都無再出過15個難度
如果今年突然變返14、15咁即係佢想變淺
反之即係佢覺得呢個難度range無問題,甚至可以再加(例如18、19core)
我傾向覺得係後者
完左M1自修phy之路正式開始
由細到大對phy 0興趣
中三差啲唔合格

我都無識過數撚好似咁
巴打同路人
一直覺得phy好無聊
利申UST phy D左, 直接放棄
果陣都係好憎
而家覺得想挑戰
exact7ly
覺得啲野好虛,同埋我讀phy係完全背式,理解唔到發生咩事
btw生面口喎歡迎
我連DSE都無讀
真係好得閒嘅話我會想睇下pure math
你elective到底係咩😹

3科elective都麻麻地
core仲好過elective
比我重新黎過會揀phy econ bafs
你本身係咩
我有得再揀應該會係chem econ bafs

但中學其他科仲更加悶,phy計下數就算
但可惜俾屋企人逼讀N賤
我真係想讀數
平時有mon開po 唔係讀數就唔敢出聲
都唔係嘅,我寧願讀文科都唔想讀phy雖然本身對文科印象都唔錯

呢度其實無邊幾個係真係大學major數lol
無興趣讀賤科真係慘過食屎
我係dse雞添啦
單純係有興趣研究呢個考試姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞