[DSE MATHS 2020] M2 3>5** 心得分享,祝大家成功

992 回覆
74 Like 18 Dislike
用返factor theorem,知道有(a-b)(a-c)(b-c)
淨低一個linear factor
其實識左咁耐我地邊個老d
你12DSE
我16喎

我完全唔係老屎忽黎架
就嚟畢業喇喎
defer下先啦而家出邊都無工好穩
諗緊會唔會真係試下報PGDE
報啦之後做我同事
所以今年你其實好應該考
攞返1張4粒星pgde收既機會大好多
跟R清搵食有人照了

反正未咁快grad
睇多陣先
第一呢個概念out-c
第二就算用埋呢一招都仲有唔細嘅計算量
Me Baby face 似20碎
不過呢幾日都被final折磨緊
咁樣狀態應該好難5**
如果聽朝報左仲要即刻返屋企狗衝下晝final
可能無報都係好事
又無圖學人開post

圖呀
科勞我挨豬囉
其實考數唔係你識唔識,係你有無操paper
我句comment個意思咪話cut曬囉
如果係cut一個半個我就會specify架啦
quote埋原句比你啦
“recognize the property of order 2 and order 3 determinants was deleted”
咁如果cut曬既話 當佢有六個property 我仲洗咩specify a b c d e f六個都cut曬唔覺得好累贅咩
就咁一句cut左property of determinant咪搞掂

唔洗起曬鋼既 討論下姐
呢條m2老師有係mock出過
原來係抄al
試下放鬆啲
講下笑姐
串鳩你就唔係加個既emoji啦
不過我估呢到講既野唔包row operation
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞