[DSE MATHS 2020] M2 3>5** 心得分享,祝大家成功

992 回覆
74 Like 18 Dislike
痴線你地幫我plan哂兩年
考左四次M都無一次5**可能真係自己問題
本身咁樣諗所以今年先無報
練下咪得
樓主都唔係一take pass
不過我M2個5*本身有啲汶水
16 78 only 17嗰日病左73 5之後17-19三年M12都成功撞正cutoff
M1就真係兩次都擦身而過
第一次M1當大學讀stat咁考,啲notation亂咁黎
第二次就都真係有2分careless嘅,所以真係要練到0錯1分都少粒*
見到咁多老屎忽考好熱血
下年上左岸唔知仲得唔得閒考呢
兩科都有,不過我覺得m2 cut完會照借屍還魂出現返
我唔信佢真係完全唔考sec csc cot 嘅integral
肯定又係with reference to part a 再出

攞一日假走一日堂,其實唔難
唔知點解見到你有啲諗起龍仔(潛龍)
覺得經歷有啲似
希望你今年食到糊出年可以晉身老屎忽行列
留名
一講曹操曹操就到
好耐無見你蒲頭啦喎
以為你已經完全融入CU囡囡嘅氛圍入面

你升到上去唔廢啦
上面位巴打啲分好似同你差唔多
佢一直stalk緊我地
冇出聲姐
啱啱發現你5年12粒星
我4年9粒星考多年就可以多過你就好啦
個concept正確應該就有m分
例如佢要你sub前一part既結果落去 你識做到尾 但你第一part個result係錯
咁就應該只會無最尾1分A
係我叫佢入嚟
但咩equation of normal triple scalar product個啲就真係cut完就冇
呢堆唔係都係來緊先cut咩
同埋sec csc差好遠喎,無左嘅話section b條integration要砍掉重練
一樣都係2022個陣cut呀
integration又可以加多一part做啲濕鳩substitution黎送分
難在要拎到孖星 真係要狀態好好
今年就話操左三個月姐
下年可能得三日
佢係我偶像校園台kol
今年兩科加埋有兩粒已經收貨了 m2真係0期望
依家做vector題目仲handicap緊
let csc x = 1/sin x,chain rule
完美借屍還魂,完全唔明cut來做咩

龍仔你有fans呀
男嘅都頂住先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞