[警世] 千祈唔好買變頻窗口機

1001 回覆
1161 Like 39 Dislike
試下開機果陣 feel下個窗框有冇震埋一份先
上年換左pan r32 3/4 窗口
好滿意,比舊果部靜好多
開過窗聽 又唔覺有聲
係冷氣機下面最易聽到
個位好撚謎
3/4hp 仲要變頻真係得啖笑, 要好靜就分體, 要得窗口就有辣有唔辣, COP 高啲但嘈啲
可能真係定頻好啲
1 夠多空間比部機做回風
2 佢氣流可以吹得遠好多 成個空間均勻d 唔會有一邊熱一邊凍
以前喺細舖買佢個cfu就係用兩舊膠sip底就算

之後換機我喺panashop買,個cfu一邊裝一邊屌
話佢又唔啱位又咩咩斜斜,舊膠又唔貼
香港呢個獨特環境適合用窗口機,又慳位,成本又較低。
420都裝唔到就唔好勉強裝
但我眼中呢D 368 348 mm機
監硬將窗口機改做分體室外機點都係易中伏
而家準備緊裝修, 本身都係諗住裝佢,不過見到巴打你咁講 都係直接上窗分算
反正呢部都唔係平窗分好多
聲呢樣嘢好個人

要完全係聲直頭咪開冷氣
我望左下 個架好似無膠喎

屌你唔好早d開post

聽日裝機
以前d舊機紮實好多
希望在明天
話唔定你覺得好撚靜 屌鳩我鳩up 呢
其實4級能源會用多幾多電 得珍寶個部有1級但d人講到好伏
係唔係你太敏感咋窗口機點整都有聲 一係你裝分體啦屌

利申:屋企成屋都係裝分體靜都仆街 但係最近我房個部塞左漏都成地水
又要馬兒好又要馬兒不吃草?
你要慳位要平要方便唔想搭棚當然有缺點
可能裝分體佢都會隔窗聽到壓縮機聲
我裝420 訓覺室外機係頭頂都聽到DD聲
只係影響唔到我訓覺
三菱好撚凍,有一日拎 d 鐵盒睇發覺生晒銹,壞疑熄冷氣後溫差太大做成
有機會係個鋁窗d 共震既聲黎
試下將lock 窗果個手把唔好關實,鬆開少少就一就,d 噪音會唔同哂

利申 過來人,買完新冷氣屌鬼,用左一排靜好多
所以我叫佢feel下個窗有冇震埋一份先
你講得啱, 日本仔轉哂分體不知幾多年
其實預左冷氣=嘈

反而電腦冬天d風扇聲我先care

但我想知電費者
ps 我買樂信ransonic 我見平d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞