[警世] 千祈唔好買變頻窗口機

1001 回覆
1161 Like 39 Dislike
勿虧...

你想講水機定雪種?
水機我冇意見,
但雪種 VRV。

York 點會冇...
樂信 窗口一匹機 RC-N919J 呢部入唔入得手?
VRV係分體嘅加強版?應該可以咁理解
用家角度係。
但設計上需要考慮嘅要點唔同。所以我唔係好專啲detail 位。
有無p記其他model窗口機介紹
VRV,簡單理解係一部散熱拖 N 部分體。
(N 可以由 1 去到幾十)
當中多左好多電子控制野。

如果一拖一嘅變頻嗰 D 都話會易壞的話,
VRV 一早死左九十幾世。
樂聲樂信唔係
開利就係美的代工,但佢有再調教過
話變頻易壞都好似d廢老,呀叔咁
佢地覺得自己最醒,一句「愈複雜愈易壞」
睇下加左塊電路板,咁多零件係塊板度易壞

上下ifix啦,iPhone未仲複雜就細就密集
就唔見佢地話iPhone見易壞都係用3310
我本來揀另一隻一匹樂信、但佢話而家得呢隻新款..其實係唔係有舊款?
其實變頻都唔算新啦 我家兩部大金分體冷暖 夏天開冷氣 冬天就開暖氣 今年已經進入第13年
舊款應該係用緊r410a雪種
但之前應該清晒得返r32
冇問題的,可以照買
即係Rc-V915J 都可以入手?唔差得過新版?
唔該哂,我真係唔係好識
要問原 post...

本身york FCU 都係常見於 tender schedule..
重要個“身型”同美國佬一樣,
大份過 Sinko 好多。
你應該講錯咗,n係新過v
兩部都可以入手,冇問題的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞