[警世] 千祈唔好買變頻窗口機

1001 回覆
1161 Like 39 Dislike
上個月買左pan記 3/4 r32普通窗囗機
又靜又凍 開心使用中
三千全包 仲要有雪糕送
唔好買pan記窗分呀(馬來西亞制造). 你會有第二個惡夢.
零件同外殼接合唔好, 機內會發出dee dee聲. 另一個post我有講.
不過唔係100%中, 因為我買咗兩部, 一部有事, 一部冇事.
好彩嘅痴膠紙就解決, 唔好彩即係我咁左痴右痴都係嘈.
窗分都嘈好難玩
定頻會忽冷忽熱,有bb好易病
樓主你需要既係睡眠習慣
行雷都唔會醒果啲對住果少少瘟瘟聲真係當冇聲都得
推,有用資料!
邊度揾到啲品牌代工資料?
我都明.
有冇人會度下隻蚊幾高分貝
房有2部p記,有一部用左1個月就壞,之後一換一。
另一部就好撚嘈,上嚟整完先好d
2部新機開個時,耐唔耐都有陣臭味。可能開10次有1次臭咁
問題同你相似 但可能我習慣咗D聲 無乜影響 同埋我溫度較開25度 所以個compressor停既時間好長 開既時間好短
就係鐘意雪櫃FEEL, 有高人一等的感覺
屋企其中一部分體 pan記
每次開機嗰陣都有一陣臭味 叔叔哋咁 又未係惡臭 開一陣就無
有無人知係咩事
冷氣大金先係皇道,pan啲都係濕尻野黎
壓縮機實有聲
低頻噪音 low frequency noise
塞埋耳塞都重係聽到,真係人都癲

除咗冷氣機compressor 會有呢d 嗡嗡聲之外,雪櫃都有呢d 聲,係咪有雪種嘅都會有呢d 攞命嗡嗡聲?
國際牌 Panasonic LX 系列冷氣酸味、臭味、異味 問題(PX用戶麻煩回報戰況)
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=731&t=4318339&p=49

可能係呢個
國際牌 Panasonic LX 系列冷氣酸味、臭味、異味 問題(PX用戶麻煩回報戰況)
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=731&t=4318339&p=49

臭味可能係呢個
誠哥窗口包埋安裝
原先都打算買 Panasonic 一匹變頻淨冷分體機, 貪佢係pan 記自己師傅上嚟裝,覺得裝工應該好過出面d 冷氣師傅

不過約完pan 記師傅上嚟睇位之後,話我個位淨係裝到 4級能源標籤嘅窗分,之後喺隔離post 又見有巴打話有臭味,而家呢個post 又話好嘈

諗諗下轉裝三菱電機嘅一匹變頻淨冷分體可能好d

利申:廳有部national 匹半分體用咗就快廿年,除咗室內機有時會滴水 & 電費好撚甘之外,又靜又凍,所以房原先都打算揀返Panasonic
我房部大金分體右邊漏水有冇大佬知點搞?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞