[警世] 千祈唔好買變頻窗口機

1001 回覆
1161 Like 39 Dislike
有冇人去錄低所謂的嗚嗚聲嚟聽下
我試過錄,就咁用電話錄唔到
最新發展,我打去信興投訴部機聽到我頭痛,佢話呢部機裝前有8舊野要拆,已confirm師傅冇拆其中幾舊,星期一過黎拆,拆完再報告
錄左,大約係咁
https://youtu.be/ny-p9iVAGKI
樓主潛左水,唔知佢係咪都係呢隻聲
戴head phone聽會明顯啲,就咁speaker難聽到
戴head phone聽會明顯啲,就咁speaker難聽到
https://youtu.be/F1qJMsMjGRQ
呢段明顯好多,警車聲開始,嗚嗚嗚咁
有自動清潔好似諗得過
等睇報告巴打係邊到買同幾錢?
百老匯 5100連裝
我就冇咩期望,因為我去聽廳嗰部分體室外機其實都有類似聲,不過隔住塊玻璃所以聽唔到,窗口機冇野隔所以聽到,我估應該係所有變頻機都有呢隻聲,只係聽唔聽到,同接唔接受到
百老匯果到冇得試機
我聽你段片仲嘈過d老爺機
電話錄得唔好

用個app度係屬於寂靜
其實好似算靜 想知百老匯果到有冇得試機
買r32定頻,最無伏
吹開變頻係冇可能接受到定頻機
最新update: 師傅黎左睇,原來話未拆嗰啲野其實全部已拆晒,隻聲係壓縮機低功率抽雪種聲,冇得搞

裝左2部機都有呢隻聲,應該全部變頻機都有,自問聽覺靈敏又可能有強迫症買呢部機前要諗清楚啦

我就決定左換機啦
巴打放唔放機
仲要幾靚仔
不過無咩見過LG冷氣機
樂聲肯俾换?拆機/裝機使唔使俾錢
裝完
好靜,夠凍
但靜得黎係會keep係有微弱低頻聲
即係傳統式一係著壓縮機(嘈),一係停壓縮機(冇聲)
但變頻係著機10分嘈,越近你定個溫度,個分就由10-->9-->8-->7
最後keep住係2分之間,唔會變0
但起碼冇左傳統式著機轟一聲果下
要舉例,我覺得佢同廢青風扇差唔多聲
我同你同日裝,我果部冇你咁誇張喎
除左著機果下有你咁大聲之外,到左指定溫度就冇乜聲
同埋佢有個quiet mode,開左更加靜(不過冇咁凍,可能風扇細左)
你會唔會問下有冇得換機?
老實講,窗口機冇可能做到冇聲
你一係傳統果種,一係嘈一係冇聲
又或者變頻,細聲但keep係有
窗口機富士電機 得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞