[警世] 千祈唔好買變頻窗口機

1001 回覆
1161 Like 39 Dislike
Pan記變頻3/4 能源標籤個每年耗電量好似係253度電
Pan記定頻3/4 好似係350度電
我懷疑係壓縮機長著 pickup 埋對面樓部分體機啲低頻聲
啲聲就加乘左 勁煩
有無巴打可以講下個假設有無可能
rasonic 屌打你
佢個機身好似個擴音器,我嗰個位熄左機都會聽到出邊上下隔離啲冷氣聲低頻聲
未換前因為定頻機太嘈所以聽唔到,呢部係好隔音,但就傳左出邊啲低頻聲入黎,因為低頻聲唔撚識減弱,好高穿透力,
加埋佢自身低頻聲波,有讀physics 就知會疊加埋一齊,煩撚到仆街
如果隔離左右冇其他機可能會靜啲
多謝巴打認證
我算唔算打左千鳩幾字 引發左幾十版討論咁屈鳩panasonic
屈咩,佢部機對我地黎講真係有缺陷,不過可能全部變頻機都係咁有呢隻聲,點估到聲浪係細左但隻聲煩到仆街。
都係嗰句,睡眠困難嘅人要靜要舒服真係裝分體,一撻落床就訓著嘅人就冇所謂乜機都得。我就怕怕以後唔會再試新野,除非親自體驗過無伏先
因為見過其他牌子個耗電量都係相差20之内,所以想問清楚應該點比較
變頻起碼要買大半匹 尤其同啲舊R22冷氣比
已裝,好靜
師父一邊用膠腳,一邊用番鋁腳(窗台)
到底有冇勇者試下lg我都有d心郁
部機size好似好闊
試完可唔可以畀我上去參觀,睇下有冇低頻聲
係半夜訓哂先落到23度 用開1.5 冇諗過買2咁大 覺得部野唔夠力令個廳有10幾度 如果搵師傅上黎睇 又會覺得他話冇問題 咁加開埋風扇用算
Lucky Goldstar
細細個有睇過呢個廣告
巴打黎部電話埋去度係幾多分貝左右?
BBE 信唔信得過 部lg 1匹 $5998

而家$4598 應該未包收舊機價錢
https://hkele.com.hk/W3NQ10UNNP1
尋晚又大聲左
發現真係無屈
dllm 真係好撚嘈
佢減左速嗰時震得最撚響
巴打你係咪咁
雖然你拆左
比日本機闊,要度清楚係咪真係裝到,一陣大過個窗就仆街死
話說我尋日返左我老母度訓,吹定頻窗口機,經過1晚細心研究,已確認隻聲係摩打聲黎,定頻機製冷都有呢隻聲,但隻聲係快版,加左速咁,同夾雜好多其他聲所以就唔明顯。呢部變頻就冇其他聲,得放慢左嘅摩打嗚嗚聲,但隻聲比1200轉洗衣機聲仲難頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞