公屋富戶好撚仆街

498 回覆
1551 Like 45 Dislike
sorry住緊私樓 當年屋企人full pay買入
唔洗每個月供樓交租
好心就咪ff 成日自我感覺良好
中啊巴打,佢應該差唔多嗰段時間買,就好似宜家個個都話當時沙士有買淘大的話宜家發咗,問多佢一次話佢屋企人當時大約16萬左右買咗,佢屋企人當時住咗就快廿年咁濟,300尺左右抵到爛,中學成日上佢屋企打DreamCast,幾羡慕佢,起碼平平地有個安樂窩先
得6皮出去點買樓呀 勉強上到車都要拎半份人工出黎供啦 咁辛苦不了 住公屋又每個月多幾萬蚊可以諗下點洗 不知幾開心
過晒先會
無記錯好似大約月入十萬or三球資產
交足租理閪得人揸波子定Tesla.
連登仔喺度叫春都on99
真係有早知無乞兒
有d大陸新移民 年年條村派錢 起屋收地呃補償又有一筆 但又繼續申請公屋 呢d先係大仆街
你都on9 唔係社會補貼點會交咁少租金就有地方住呀 理閪得佢?啲社會資源係可以更有效去分配運用 係對全香港都有關係
其實好多公屋戶租上租比外人泊車
未必係佢地自己 唔好以為平租就有錢玩車
如果香港轉新加坡嗰種買組屋模式 就唔會有爭拗 不過永遠唔會出現
今日黎講 個資產+3倍就差唔多

08到今日個市升左幾多倍 起碼4到5倍
但房署仲用緊十幾年前條數慢慢加通漲
好心咪咁離地啦 個黃遠輝正垃圾

近排仲學人搞綠白表比例 又諗綠置居呢啲呃人既野
資產果度真係好on9
一個人就黎退休儲咗一百萬退休係好合理既事
冇啦啦咁樣比人踢走冇屋住真係好痴線
借左隔離屋d ps1 game一直都未還..
我阿嫲住果條村個停車場有10幾架Tesla
仲要幾隻款都有
你踢呢班人走咪等於叫佢地住劏房
有咩分別
階級問題
你做父母都想仔女同d醫生律師仔女玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞