公屋富戶好撚仆街

498 回覆
1551 Like 45 Dislike
住公屋買名牌又揸靚車
其實呢樣嘢偷偷地就冇咩所謂嘅
但係見越來越多人吹奏公屋 好on9
27122712 見一個舉報一個
唔好再濫用公屋仲要吹奏佢哋
真正有需要嘅人租幾年劏房都上唔到樓
特別係嗰啲以為自己住公屋好威嘅垃圾
若要人不知除非已莫為
其實臭閪垃圾房處搵人去公屋停車場睇睇啲車已經捉唔少啦

屌你老母住屋醫療教育冇一範掂
領展停車場都三千
仲有牌費保費油費
每個月五千點都走唔甩
養架車仲貴過住間公屋
但偏偏最爆係公屋
雖則話街外人都可以租
但好似係公屋住戶比較優先
我仲係唔知住公屋有咩咁好。。。。
鄰居又唔係好
環境又差
d仔女可能群埋d公屋仔 變童黨
人地知你住公屋又會笑你
痴線佬係你門口柯尿 又咩都做唔到
唯一好處係 自我感覺良好 因為你係公屋裡面最有錢個個
你都一齊做

仆街公屋富戶咪得囉

到時你就唔會屌
因為你都係一條仆街一齊仆街
樓主酸到
點包裝都係寒酸
啱呀屌你老味
仲要好多有錢佬冇交倍租
人生勝利者
都仆街唔過D大劣人來香港同我地搶公屋, 佢地仲有得優先上樓, 個新移民話佢一年上左樓啦, 香港人排十年都唔知有樓未
同意,只集中查果班名車L已經得
其實交倍半租嗰啲人都唔夠係出面買樓呀

利申:今年轉交倍半租
無知一問,倍半有冇得再上,同有冇限期
入息超過申請限額2倍至3倍交倍半租,超過三倍至5倍交雙倍租,超過五倍就要交返間公屋出嚟

我同阿媽都係緊緊過2倍條線38k, 你話搵38k點係出面買樓呀,都係抽綠置居居屋啫
同老婆儲到錢上車,公屋父母話要一齊住
https://lih.kg/1999737

依個post 既樓主 接你老豆老母兄弟 住
退返間公屋出嚟
富戶好多都係做的士 或 裝修呢行, 出現金查唔到
的士佬無交稅, 而家仲可以申請6,000蚊每個月 x 6個月
點解釋公屋有停車場
邊個話公屋唔可以有車
可以有,但唔係Alphard 同 Tesla
富户人哋畀貴租唔係都可以keep住間屋咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞