IT討論區(82) IT狗對住新老細:肅立起敬頌讚祂!!表示尊敬跪拜祂!!

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
20 fg 收到offer 18k 返5日 12 al 今年冇bonus 做唔做得過?
ok啦
乜行業先?
我決定教fg對offer既處理方法
答案係 有咩offer都要左佢 然後keep住繼續搵新工 搵既過程唔需要講你返緊工 有better offer既時候就趁試用期快速辭左佢

我唔明點解作為IT狗會諗唔到咁簡單既algo
呢個只係一個非常簡單既optimization problem
明白
TRUE
幫間IOT公司寫web個邊既software 之前都係呢間到做part time 但佢地用d野有d舊 同埋management唔係幾好 所以先15 16
舊唔代表啲咩 有生產力出到人工就得 事實上最新既tech往往唔係最賺錢

Management唔好就好多公司都有既問題 靠跳槽解決
記住 IT公司既商業策略係邊開火邊移動 IT狗既career策略都係邊開火邊移動
收到
Php, jquery夠用啦
咁跳槽既algo呢
比較複雜 用greedy做唔到optimal
公司幾萬人點會個個都識。
hr: 你jumpy

好奇一問點解m$被排斥響faang?
我嘅strategy係同時in幾份工然後用offer嚟negotiate terms或等佢快D出offier。我上次搵工係Google,Nvidia一家start-up三個offer。HR叫我答覆就話拖住先,但offer齊先考慮。
都係好algo
Yes, if the company think you are valuable enough.
He stay in Google for 2 yrs and 3 months and the 3 months in FB. He should have done interview training at Google.
上手react寫到屎咁都無人發現,打個字onchange set state幾千條 record重寫render過。又要執屎了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞