IT討論區(82) IT狗對住新老細:肅立起敬頌讚祂!!表示尊敬跪拜祂!!

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
39先啱
39,69,99,3F
素晴,素睛,素靖
你做左咁耐it9功力未夠
之前個系統係爆error
(係因為起少一個table落db)

個客問咩, 我扮傻仔話個server有D問題
同套souce code 唔夾, 跟著同佢講我試下重啟server
我順手create番個table
一著番server然後系統正常
我pass條JSON比front end條友但佢用錯key出錯value
條友係女,所以錯的一定是我
ver 1:狗女有bug
ver 2:狗女fix左bug
ver 3:狗女又整到個bug出返黎

狗女整bug,狗公負責bug fix,狗女繼續玩fb然後狗公比人屌揾到bug未
公司冇女又嘈
有又嫌三嫌四
IT狗真係難服侍
冇女就悶
有女就做埋佢果份
Frontend無做過,唔清楚。不過C++唔係係唔會變。我以前寫C,後來寫C++,C++版本由C++98到11到17,改而家20。中間有幾多野變我都要keep up。以前做embedded single threaded到而家multiple threaded ,distributed system中間我又要學好多野。Hardware architecture都會有野變。如果我仲係只識得10年前嘅野我會好唔掂因為C++/System/low-level都會變。最保值係你響學校學嘅theory。例如programming languages有啲概念closure,coroutine等其實係幾十年前嘅野。algorithms個啲都係,英文都係。
有冇人識c++ 聽日有份assignment我唔識做...
https://lih.kg/2009795
鍾意嘅唔會覺得多。我好多時仲花時間去睇D唔等洗嘅野。
這才算工程師
我都burnt out。無時間就訓少啲睇書。好多野有ebook,PDF,得閒可以開嚟睇,例如帶細路去上堂時。工作時有時蛇下睇其他野。
如果無細路應該可以早d退休。 由細到大嘅學費加埋都好金下。
Google chur唔chur睇group同project。
你想做乜
講清楚D。。。
介唔介意講下細路d 洗費有幾金 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞