IT討論區(82) IT狗對住新老細:肅立起敬頌讚祂!!表示尊敬跪拜祂!!

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
計埋bonus先50
利申team lead
可以參考番社會信用評級既做法
唔知
不過人地有好多個factor
每個factor contribute最後成一個grade
仲要扣稅同mpf
咁你team lead 係大公司定細公司?
中型啦
亂整一堆feature出黎之後pca
唔洗諗咁多
再上就係IT Head, 咁即係要做到head 先過60k
非ibank 的話

team lead對上邊有咁快it head
近排好多保險公司freeze哂d opening
對上仲有咩?Manager?
我對上個戇鳩 team lead 四皮都冇

當然我人工比佢更戇鳩
點解唔試吓爆 api 做?用 pupeteer 好慢
唉,仲未識玩 k8s,公司冇得玩,剩係識 docker + docker-compose

聽講好似 k8s 落 cloud 幾貴吓
FI (唔只ibank / prop trade) / 外資機會大d

我做大公司 senior developer 有機會過60k
升去manager/architect 仲有2個grade
manager 同architect 算係兩條路
再升好似係vp of engineering
你係點知道
諗到一樣野
如果花少少時間hand label d5毛
成件事會易好多

始終unsupervised learning太難了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞