IT討論區(82) IT狗對住新老細:肅立起敬頌讚祂!!表示尊敬跪拜祂!!

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
IT狗把口成日得罪人咪要轉
美國係唔係真係咁多COBOL工?
屌 好無助 未用過RHEL
連yum install postgresql都做唔到
有咩問題
公司無linux admin?
要比錢subscribe ,公司又話冇呢D野
我睇過可以用centos 個repo
但係搞左勁耐都係裝唔到postgre
用centos
可以玩9我姐
公司野梗係用red hat

次次無助到上網出post問
通常出完post就得左
係咪一定有subscription manage account
admin同我講冇

我disable左default個repo
加左一個centos.repo

yum install postgresql10 永遠唔得
set左勁耐都set唔到

yum install postgresql就得
不過係postgresql 9
centos d 野係舊舊地架啦

想玩新野咪裝fedora
我宣布 唔support break<2>既都唔係modern programming language
而家係市道咁差,呢排上jobsdb 9成都係agent post
好想轉工但又好難揀得落手
一係agent一係閪工
一放份CV上jobsdb班agent已經餓狗搶屎
好彩淨寫行業同用太空咭whatsapp
呢啲放tg其實有冇人理
唉 我想搵緊工轉

除左搵agent仲有咩途徑?
你起碼仲有工頂住先,我而家已經放咗一段時間no pay leave
in咗好多間都未有offer
巴打有咩skillset
我見java spring仲有好多公司請緊
之前寫開asp.net c#
C#, ionic, PHP, SQL, angular,typescript乜都寫啲
同埋其實啲agent是咪玩野
佢問我點解想轉工
我話人工加得少
過兩日射隻成個package計年薪加得10k既job黎
agent好多on 9
話明whatsapp only然後whatsapp你話打唔到比你
仲同你講見到message就即刻打返比佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞