IT討論區(82) IT狗對住新老細:肅立起敬頌讚祂!!表示尊敬跪拜祂!!

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
其實傾電話唔係問題
但係十劃都未有一撇傾乜勁
JD啱,人工啱,地點啱
咪同你傾下
成日一開波就may I call you

p.s.邊位巴打負皮我
一開波就傾果啲只係為刷自己KPI
係開心既 一邊爆完炸到另一邊爆炸
你公司請人?
可能要整份 FAQ 比Agents 睇
個個都問差唔多野
我見得成工就請
起碼都一個月後啦
唔清楚,sorry。
以前搵工唔小心send左cv比幾間agent
每個月都打黎問轉工
又問我而家搵幾多, 真係
通常囡囡靚聲就傾多兩句, 男人就答佢唔得閒
態度正確
宜家就算揾agent用太空咭

Loongson is old, Zhaoxin is new and powerful
咁ap同p個分別係邊
有啲公司一開波已係ap
點解?就算32-bit CPU,其實都可以裝多過4GB RAM。

https://en.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension

另外龍芯3A係64-bit。
ap應該要有能力自己處理system入面一個module嘅design同implementation?
咁sa咪冇野做
我心目中一個system可以拆成幾個modules, AP就各自管一個, SA就high level管晒所有modules/成個system嘅architecture+modules之間integration+external system integration
JP->P->SP->AP->SAP
理論上 越升應該越穩陣 越可以自己處理得好D工作
實際上 通常傳統公司都係按年資升 ->都是P, 不用分那麼細
fg一考政府ap已經3皮啦
出面d垃圾title引人打飛機
咩sp ap 一番工又係揼曲
d老細見你sp/ap比哂成個pj你
唔係因為你有能力
係想用盡你
yes
FG 求安穩收入 考 正苦 APII
我做過有間港資公司, 入面個 senior SA 都係揼曲, 有唔少白頭髮
是咪有啲sa專出去同user開會
一啲就留係公司管project design同integration?
爆左一半炸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞