伊斯蘭朋友返香港守封齋月俾港共政府玩

420 回覆
518 Like 37 Dislike
冇人叫你去外國
你去完外國要政府救你番黎仲多多要求?
之前要人埋堆叫人手足
而家人地有需要就叫人阿叉,蝻亞狗
同連登仔做手畜真係隨時無命
死撚返巴基斯坦囉
點解政府要俾特別待遇?你咁有宗教熱誠就一死明志囉。除醫學原因外,政府無義務無提供特殊服務
對於在傳統伊斯蘭社會之外所生活的部份穆斯林,倘若未能在齋月守齋,可被允許在往後相對固定的規限時段內進行,直到當季齋戒完成為止,具體執行情況則視乎個人自身的健康條件以及所在區域的氣候時差而定。
屌,人地都寫咁死,你班友就隔離緊都要全世界就你

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/%E9%BD%8B%E6%88%92%E6%9C%88
無人想你返嚟香港喎,你齋戒關人鳩事,帶埋啲病毒返人害人又點計
岩 又要番香港又要屌港共隔離佢 如果因為佢一條自私撚搞到含港剷就真係多撚謝佢 咁唔鐘意咪完fasting先番黎
你肯定?
南亞人好多都有香港身分證
南亞人=新移民?
啱聽,好似保留粵語咁樣
今日有2個巴基斯坦返嚟嘅人確診
唔明入隔離營有咩問題
香港政府on9係人都知
但你班少數族裔今次唔好消費政治攞著數
其實一定有人唔係五毛 呢啲人知唔知咩係人權
呢個係特殊時期,佢回港前應自行評估風險。如果食halal food真係咁重要,點解唔問清楚?

如果我宗教係餐餐要食鮑魚,又要政府配合嗎?
CLS 樓上班分化撚多到呢

港共政府連清真食品啲咁簡單嘅安排都做唔到,又唔比家屬送飯嚟,人地都係守緊佢自己嘅宗教,做一個虔誠嘅教徒,仲話香港係國際城市,專重不同宗教,DLLM得個講字。垃撚圾

就算係唔撚識呀,負責安排個班飯桶唔識問下啲宗教團體嘅咩,唔識上網搵下人地國家係咩背景咩?怕且連清真寺都要用水炮車去「保護」嘅時候,向回教徒派豬扒飯嘅日子不遠矣
Twitter! 傳去伊斯蘭國際圈度
不過都要清楚現實 其實唔係個個分化撚 擺明好多人好無知又戴有色眼鏡
我就上網wiki 左

對於在傳統伊斯蘭社會之外所生活的部份穆斯林,倘若未能在齋月守齋,可被允許在往後相對固定的規限時段內進行,直到當季齋戒完成為止,具體執行情況則視乎個人自身的健康條件以及所在區域的氣候時差而定。

人地都都無寫死,而家特殊情況你自己要揀返黎隔離,仲要全世界就你
你要明白俾係人情,不俾都係道理。家屬送餐存在感染職員的風險。清真食品好易安排,佢地搵伊斯蘭協會向政府傾下好快有。
已經出包機俾你地返嚟,仲咁撚多要求
清真餐唔單止唔可以食豬肉/唔合符教規嘅食物,而且食物宰殺同製作都要符合伊斯蘭教嘅規定,換言之一般屠宰場殺嘅牛同羊佢哋係唔可以食。不過喺香港好似冇聽過有伊斯蘭教專用嘅屠宰場,唔知佢哋喺香港本身會唔會嚴格執行呢條規則
你試去調番轉,過年去巴基斯坦,話我地過年一定要燒豬拜神,睇下係咪淨2係2俾你網上屌咁簡單
熔咗你都似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞