伊斯蘭朋友返香港守封齋月俾港共政府玩

420 回覆
518 Like 37 Dislike
香港警甴水炮車射埋mosque
連登仔支持俾豬肉佢地食架
華人係大多數呀嘛,佢地咁少人梗係要食住佢啦
好似中共對維吾爾人咁咋嘛
其實只係要求提供halal food,坐監都有得提供點解隔離無??
南亞難民唔係香港籍就唔會坐到包機啦講拎資源同人海戰略邊可以同一日150嘅大陸人比上半年南亞難民聲請得578宗,5日就比大陸人追上,難民仲冇得返工冇公屋

GDP跌關封關乜事旅遊只係佔香港GDP 4%,香港係靠金融同貿易。依家全球經濟都差GDP跌唔通又因為唔俾大陸客去購物你唔好以為成個世界真係圍住佢地轉,經濟靠佢地先得㗎
啱呀,最好的晒班伊斯蘭入集中營迫佢哋食豬肉

全球得中共先咁做

鼓吹反回教嘅居心係咩自己諗下
坐監係被逼
回港係自己決定

如果咁急要回港,真係介意食物上面嘅問題?
冇事嗰陣就留喺外國
有事嗰陣就返香港

使唔使英國人就要準備炸魚薯條?
美國人就漢堡包?
意大利就Pizza?
連登一向反回教架喎
唔記得歐洲點淪陷?
啱呀
你睇吓去到印度南亞嗰邊有冇咁好服務
好似有素食揀架
而家香港係回教國家?奉旨就你班巴基躝坦 餓死算鳩數啦
fun fact of the day:連登仔最愛嘅營多都係halal

好多食物都係halal,唔係代表係貴嘢
純素食嘅話冇拜過神就得
都係嗰句如果嫌麻煩咪畀人送飯囉
有心刁難人
日落之後係可以食野(只限Halal food)你試下成個月唔食唔飲水
有冇巴打同簡浩名講
都可以留喺自己國家齋戒月完先返
因為呢包嘢其實係vegan㗎
臭蟲論都出埋
好過大陸添
無問題呀,政府有無俾人揀先

有定無都好,連登仔都唔係咁撚樣講野啦,成班刁民大鄉里
又唔好係又屌唔係又屌
講到尾
咪同班英國返黎嘅有錢西香港人一樣
就係因為左膠,大家已經唔係對等尊重嘅關係

變咗老撚鳳幫佢哋
halal仲有規管生產過程,vegan唔一定係halal,而且一般會有認證

好快google咗個例子,e.g. 豉油都唔係halal
https://islam.stackexchange.com/questions/2577/are-all-vegetarian-products-halal
其實係咪應該佢地返黎之前先諗定哩d 問題呢?特殊時期要隔離,香港唔係回教國家。
如果覺得返黎守唔到齋戒月風險大過喺巴基斯坦中武肺,咪唔好返黎囉
巴打講真話 又會俾班左膠小架喇
無錯,佢哋其實有自由又唔返嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞