伊斯蘭朋友返香港守封齋月俾港共政府玩

420 回覆
518 Like 37 Dislike
最大問題係政府冇提供清真食物?
應該無支援
無halal food咪只可以食素?
如果真係提供,實大把人嘈
點解佢哋有特權
twitter已經傳緊多處要求不守齋戒月,不入清真寺,不祈禱,來過共產主義特色齋戒月
而家係政府唔俾家人送清真食物俾佢
冇迫佢地食豬肉 送去新彊集中營已經好好彩
我覺得呢個係合理要求 唔係咩特權
因為係港共強制佢地住駿洋邨隔離
家居隔離但要社署送成箱火龍果上門嗰啲先係過分
會唔會因為同機有人確診?
林奠 唔好咁撚痴綫啦
Ramadan同Halal food呢啲係處理穆斯林最基本要考慮嘅嘢嚟
連懲教署「招呼」南亞在囚人士都保障佢地呢兩樣權益 專登招標搵有Halal certification嘅供應商提供肉類

你專登去巴基斯坦接人返嚟無諗過呢啲嘢 即係呢班人喺政府心目中連囚犯都不如
唔反對送曬印巴翻嚟個啲入駿洋邨
始終對社區保障會大啲
但真係會令人質疑點解湖北同美英翻嚟個啲唔洗咁做
所謂要求不守齋戒 係想啲人keep返體力同抵抗力
就算唔守 佢地自己社群都仲有大把清真食物
唔同香港困咗入駿洋邨就冇清真食物呢個選項

而不入清真寺/祈禱嗰啲 係避免聚集
咁佢地平時一日祈五次禱 都唔係全部要喺廟到啦
我覺得呢點問題不大
政府會唔會派豬肉飯俾佢地食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞