伊斯蘭朋友返香港守封齋月俾港共政府玩

420 回覆
518 Like 37 Dislike
佢地有自由唔回港
唔記得重有酒

咁新鮮生果蔬菜嗰啲得唔得?
長智識了
可以叫政府唔洗送早午餐
Cls 前排有事就攬頭攬頸話咩唔理種族大家都係香港人
而家冇事就話人少數民族邊個得閒理
齋戒都要話人邪教
上面嗰班真係中國種嚟㗎喎
垃圾真係唔配有民主自由
原來咁多人唔識咩叫尊重宗教信仰
之前利君雅屌到港共啪啪聲就話佢係手足
而家又話人蜅又話人巴基爛坦
魚都唔洗
咁佢有冇宗教信仰呀仆街仔
提供halal food係對人地宗教嘅基本尊重...如果無halal food又唔俾家人送野食咁佢地食乜🙄
啲人連宗教自由都唔尊重
學人講自由
Cls
叫人唔好黎香港
人地分分鐘連老豆老母都係喺廿香港大喺香港出世
巴基爛坦
咁咪押後齋戒囉,老鳳全世界就你咩

對於在傳統伊斯蘭社會之外所生活的部份穆斯林,倘若未能在齋月守齋,可被允許在往後相對固定的規限時段內進行,直到當季齋戒完成為止,具體執行情況則視乎個人自身的健康條件以及所在區域的氣候時差而定。
我有muslim同事住過
佢係有素食餐嘅
又未至於冇一樣嘢食得嘅境況...
當然有halal餐單佢哋有肉食會開心啲
halal food你港共可以有大條道理唔俾

不過外人睇你呢個地方,呢個政府嘅水平,就係靠呢D細節,依家港共慣左打橫行,乜人性化嘅做法都無哂,你請幾多PR公司都幫你唔到
呢班人你地估下有幾多個係綜援撚
分分鐘一半都係
香港拎錢返去洗 幾鬼正
啱呀
我同事喺伊朗返嚟之前已經知自己一定要去火炭住兩個禮拜
特登買定啲罐頭
怕返到嚟啲嘢唔啱食

佢哋自己返嚟之前其實都可以咁做姐
預咗唔會大魚大肉㗎啦...
佢哋宗教規定要半夜三更食嘢。日出前食最後一餐
我估政府唔會肯半夜派食物。
留言笑撚死
一個勁既政府真係會照顧埋呢樣
安排halal food唔係難事,尤其明知道班包機係中東地方飛過黎
halal food係連坐監既人都有得食,居家隔離既人唔應該慘過坐監既人 
你政府供應唔到,算,但都比應該佢地親戚送比佢地(呢D唔會係難事,只係睇你政府肯唔肯做)
其實係有提供halal food,不過最初係提供左馬來西亞嗰隻halal
有人真係寧願唔食
理性D啦大佬,依加係連送飯都唔比
之前個D又送雞又送牛又打邊爐就得
人地唔係求D咩,都費時勞煩到尊貴既香港政府去搵清真食物,只係要求個政府比佢D屋企人送個飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞