伊斯蘭朋友返香港守封齋月俾港共政府玩

420 回覆
518 Like 37 Dislike
我唔信成個香港搵唔到一間清真餐廳,明明咁簡單嘅安排都照顧唔到嘅時候,呢個政府廢到不堪囉
入鄉隨俗,冇人逼你來香港
更加無人想南亞人來香港擔資源
搶資源**
要幫Ummah宣傳下
重慶大廈個頭有啲合乎清真規例嘅肉賣,我唔信香港完全冇供應清真食品囉
你要明白公務員的處事方式,事前搵係多事無聊,事後搵先係合情合理。
唔係個別公務員無常識,係文化問題。
咁撚煩架啲人
帶埋晒啲痛翻嚟
巴打 強烈建議你考公務員
你咁有心機 一定幫到所有少數民族
香港人應該都受到惠
掉返轉講全世界有咁多種宗教,每個宗教都有特別嘅規條,個個強制隔離都要好似坐頭等咁要迎合你嘅要求,咁之前有人要求幫手買肥牛其實都可以接受喎
嚟到香港仲要鬧香港人唔就佢地
我睇唔出今次同大陸人有咩分別
而家係強制全部入駿洋邨喎
入左去又比啲人地唔食得嘅野比人食

之前係手帶人犯規比人的入去
而家係無得揀喎

你有無睇新聞?
香港人無話語權 食杯麵啦
少數民族 大陸人全部依家都要優先處理
香港已經唔係香港
人地攞香港身份證點解唔可以返香港
社會有common sense去判斷,halal food唔係咩名貴食材,大眾能接受。當然,我本身都反對無必要的特殊待遇。最好係除醫學原因外,一概不理會。
之前做得唔好唔使隔離,而家就唔改得?
無人強制佢地返黎香港嫁?咁唔鐘意可以唔返黎
計我話,仲衰啦
內地旅客起碼會刺激本地經濟先
而佢哋真係有破壞冇建設
仲要拎埋香港身分證
同香港人同等地位
就來少數變多數
成為主流
D 留言jm9
人地係雙重國籍
又有香港身分證,同時又有印度或巴基斯坦戶籍
明唔明啊?傻仔
無事就係巴基,有事就返香港播毒
原po好似有啲1999
睇咗幾次先明
港共係好on9連宗教都包容唔到
佢又冇要求食龍肉 佢都係想忠於自己嘅信仰啫
冇清真咪搵啲素食畀人 咁簡單 香港近年都開多咗好多素食餐廳
如果唔想麻煩 咪由得人送飯 又唔使親身接觸
咁死板
離餵食豬肉不遠
唔係素食咁簡單,又要清真認證,又乜又盛,以為搭頭等咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞