IT討論區(81) Agent吹水何其多,生番茄0 OT都夠膽死講

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
1093, 981, BABA, JD
2318, 700
https://www.jobmarket.com.hk/m/Bastille/%e5%a5%bd%e5%bf%83%e8%80%81%e9%97%86%e7%82%92%e8%82%a1%e8%b3%ba1200%e8%90%ac%20%e5%88%86%e7%b5%a6%e5%93%a1%e5%b7%a5%e6%b8%a1%e6%99%82%e8%89%b1

好老細咪呢d 有能力搵大錢 又會幫幫自己做野既人
你果件二世祖 同佢出去飲飲食食打好關係算吧啦
你搵美國公司嚟比
喂django又幾好用wo
可能我第一次寫web未見過世面
我諗有以下原因:
Branch predictions 黎講,CPU先進過GPU。
CPU有L1,L2,L3 cache,L1速度快,容量大過GPU。加上好多program都係sequence咁行,而唔係parallel。

早期寫過GPU既hello world example,要GPU計得快要睇benchmarked再 fine tune要allocate 幾多core黎做resources。唔係越多越好,好似係sync問題,唔記得了。
佢D magic好pythonic
好多都估到
香港地靠實力 除非你做到老闆啦 唔係既話好似都係識人好過識字
上個月嘗試pick up,放棄左一次

research左一輪之後,想試多一次
慢慢connect the dots上左手就開始覺得好用
learn js la
葡萄-=-1
搭單問日本興唔興行Agile/Scrum
learn Elixir / Brainfuck 啦
HKBN=pccw=jos

要返埋大6又要Immediate都係得27K
做過 se-con,PCCW 真係寫垃圾,git 都冇人識用
幾個agent一齊refer呢個post
睇佢個JD 用d 野又好似ok
爆 post 了,過嚟玩呀

IT討論區 (1093) - 廢港曲狗冇將來
https://lih.kg/2002977
981 你好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞