IT討論區(81) Agent吹水何其多,生番茄0 OT都夠膽死講

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
不如用啲過時嘅電子垃圾砌個 distributed infra 好過啦
你可唔可以認真上下堂
唔關呢點事
你明唔明個問題係 GPU可以行general code CPU又可以行general code 點解我地未淘汰CPU
熱天到IT9又贏
坐著冷氣房沖著杯咖啡揼曲
插著耳筒聽日文毒歌無人搞
好過幾多工
睇你用黎做咩既姐,如果做極大量簡單嘅運算,而每個task係可以parallel 行、latency又唔太重要,例如挖crypto,咁咪用GPU適合啲。如果係小量複雜嘅運算、唔可以parallel、又要快嘅,咁咪用CPU。
工揀得好就 overpay + hea 住揼 + 年尾有 bonus

工揀得差就 underpay + 揼埋啲濕鳩嘢 + 戇鳩腦細不停 change requests
計漏左simd
唔完全address左個issue
Consider 我個GPU唔simd 兩三個獨立資料流既GPGPU應該頂到一個CPU 點解我地唔淘汰CPU
唔係cs degree 識java fg都好似冇乜人要
問d野好似當你做左排咁
自問基本development都冇問題
下,我見親D it工自我介紹
> 問識唔識C#/ java > 簽合約
呀驕當年都可能係處女
睇你做邊條team, 有啲team 仲support 緊好舊既system
[轉工]決定由保安轉數據中心有什麼要注意?
https://lihkg.com/thread/2002690/page/1

保安都轉到IT
點解IT生態會咁
我地想同醫生護士睇齊
星期三?
正苦個口罩網
不過其實係邊度出咗問題
啲asset擺晒俾人睇?
要點先算好
利申 仲讀緊書 未做過呢啲system
有冇師兄講解下
返左工兩三年都未寫過multi-thread其實常唔常見?
至少放上k8s
你得一個project/app 幾條友 仲可以叫mono
幾個project 幾條dev team 已經開始煩同亂.
k8s 一個namespace 一個project 已經易manage 好多野.

人少少你點做當然無問題啦
https://www.oracle.com/corporate/blog/free-certifications-oracle-oci-autonomous-033020.html?SC=%3Aso%3Atw%3Aor%3Aawr%3Aocorp%3A&source=%3Aso%3Atw%3Aor%3Aawr%3Aocorp%3A

有興趣可以睇下,免費考oracle cloud cert

另外有免費microsoft build conference可以登記
https://mybuild.microsoft.com/

呢排武廢多咗好多免費course,有時間睇下都唔錯
素晴巴係日本好似撈得幾好,葡萄
葡萄+1
熱天到IT9又贏
坐著冷氣房沖著杯咖啡揼曲
插著耳筒聽日文毒歌無人搞
好過幾多工
工揀得好就 overpay + hea 住揼 + 年尾有 bonus

工揀得差就 underpay + 揼埋啲濕鳩嘢 + 戇鳩腦細不停 change requests

屌 呢樣真 明明開會已經問撚埋講撚好哂
結果上左 production 轉個撚頭就話呢樣做咩咁果樣做咩咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞