IT討論區(81) Agent吹水何其多,生番茄0 OT都夠膽死講

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
你唔跳槽
don't blame the victim la
近排有工先得
我夠好想走
做又做得多過其他P
一個淨係做2個app front end
一個直頭無野做咁
我就又要搞1個app full stack,2 個 app backend, 1個api,仲有user support又係我,同user開會又揾我,user training又叫我,連埋trouble shoot都叫其他2條友
有時真心好灰,做條廢柴好過
近排有工先得 我夠好想走
做又做得多過其他P
一個淨係做2個app front end
一個直頭無野做咁
我就又要搞1個app full stack,2 個 app backend, 1個api,仲有user support又係我,同user開會又揾我,user training又叫我,連埋trouble shoot都唔叫其他2條友做,因為佢地點shoot都未知
有時真心好灰,做條廢柴好過
ミクミク巴
香港無工見條毛
要收HBU
除非你D app好簡單
大家都係支拿肺炎受害者
原本打算今年1月尾攞完bonus揾工走
點為之簡單
有shop都已經唔算簡單啦
咁都係P? 直接轉SA啦清
唔係shop,公司internal用
有login有notifications可以approve野睇report咁
條友jm9
有冇人試過返工遇到ON9同事???
https://lih.kg/1992025

有位油頭毒撚同事平時頭dup dup咁打code,仲要邊打邊笑同自言自語

原來it生態係咁
fg唔做it了
另外果條友整一個只有字同2粒button的HTML都用左3日
仲要第3日出手幫佢搞粒有少少logic的button
吓 搞啲咁既都搞3日? 冇用antd 果啲ui 用原生html css ?
你做咁多野既
crud唔簡單啦
做咁多野又點
年尾bonus最多加2,3千
有啲AP淨係做support底薪都高人工過你
佢已經上網抄
睇個款唔似用spa framework
無人討論
唔係
u up m9
你去上班台望下個list
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞