抄襲紐約時報收費嘅蘋果日報就嚟死一人一個一救佢嘅方法

310 回覆
82 Like 157 Dislike
公道咁講點解唔得?。消費品就係要消費者產生興趣購買或者捐款

立場新聞都係叫人捐款到今時今日都仲做得住
市場要求可能佢嘅目標客群係低質素
你報娛樂新聞冇問題

財經版都搞成咁變咗少少讀過書知識分子都會鄙視依份報紙
會唔會講緊半年或者1年後先會有問題
而家準備一定既資金先?
做生意人都睇長遠D 告急又唔係話好短期果種?
你好似認為蘋果會死咁?
蘋果既中文差,而且報導亦都太精簡
求其幾句交代左件事就完
支那01啲嘢其喺有啲劣
理論上係得

但係實情而家蘋果不斷係全香港最大討論區上面求救攞錢破壞晒與剩低嘅形象。

品牌有冇得救要問吓市場學同公關公司高手嘅意見

我就唔知道
我見你講過好多次財經版
係咩認為你覺得財經版令咁多人消失?
我自己覺得係共產黨有份幫蘋果做條數出黎再計佢每月資金
當然計好後就發動攻擊
我梗係唔知道佢盤數同埋現金流同儲備啦
不過上市公司有經驗嘅人睇吓盤數應該都有眉目

我只係睇到佢而家要用討論區搵$呢個招數徹底破壞自己形象都唔緊要證明真係好急錢用
咁蘋果幫人籌款 幫人尋求證據時 你有冇讚下佢
你話佢破壞自己形象同你有咩直接關係
佢仲搵埋陶傑幫佢 叫人訂閱 有冇破壞陶傑形象?
係香港人口養唔起

樓主導理唔係無 係現有收費下 睇下有無其他方法賺錢
我第一段說話已經多謝佢支持舊年香港嘅運動

我都唔想蘋果日報死所以先至叫做一人一個方法

幾個月之內不斷上嚟鋪討論區用唔同方法叫人俾錢係直接摧毁自己品牌形象。相信有唔少人都會有依個諗法
或者有冇地方可以慳啲錢
咪就係講緊而家嘅時勢已經唔容許我地當報紙係消費品。而家好多時都係立場重要過貨物本身。就好似藍店大把好食,但你唔會去食咁...

同埋我好認同要捐錢俾蘋果,我係反對上面有人將佢嘅死亡當成市場競爭嘅自然結果,由得佢消亡,因為失去蘋果會係香港嘅致命打擊。就算係含淚都要幫佢頂住
唔識做生意唔comment後半段
前半段:exact7ly啦 而家完全係靠賣慘 賣政治立場先有效果 吊得幾耐命? 加埋政治立場嘅分嘅結果係都係成績差強人意嘅 明顯份報紙本身質素就有問題 就唔好成日賴比中央打擊乜乜乜 做得差就算sell得幾勁 過多排都一樣係會捱唔住啦
炒幾句稿就當報左新聞
樓豬居然pin個著名分化撚

咁我唯有拉了

大家記得block埋佢
唔知佢做乜
2019年6月之後都已經出現大和解啦,仲用以前嘅嘢嚟講,反送中之後形勢都大變啦,佢而家仲有冇係咁批鬥本土獨派啊?
我pin段說話因為佢好簡單咁講出咗蘋果日報點解吸引唔到. 足夠嘅讀者去俾錢。
同佢之前喺討論區立場無關

宜家係討論區一齊傾吓有冇方法去拯救依間公司

希望你唔好用有色眼鏡去睇每一個回覆
如果你唔鍾意嘅不如block 埋我啦
淨係睇你個標題都已經值得block埋你啦

懶係理性持平咁做乜鳩

見唔見有幾多人屌你呀
而家d公司唔敢落廣告,但係可唔可以一次過訂100 個accounts, 跟著蘋果再幫佢sell product
無cut晒

但做呢D嘢好Q貴架
笑死 報紙講緊你拎起上手果種
唔計個人既創作
好多新聞都比網上慢
HKon9仲有好多網媒 copy and paste既你都成日見 又扮唔知唔存在
你咪撚再平行時空啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞