抄襲紐約時報收費嘅蘋果日報就嚟死一人一個一救佢嘅方法

310 回覆
82 Like 157 Dislike
Yes good idea
乜相差20萬訂閱係好多咩
風月版
蘋果就不了, 最多唔睇佢, 現在網上有咁多公開平台
有太多替代品,仲要替代品免費,唔識經濟都知收硬皮啦
叫誠哥注資啦
Daily mail
娛樂雜誌咁款
應該係蘋果日報現金流出咗問題
仲有夜澳門夜總會桑拿所有嘅廣告
明知有咁多代替品都要整個收費系統所以一年即死
全香港最大嘅黃店都做唔住,黃色經濟圈根本係一個笑話

淨係呢張圖已經要重課喇 , 講經咩連登仔 , 批鬥就叻,屌你老母
我第一段說話嗎已經幫蘋果日報講好話囉

而家係佢經營不善大家諗辦法幫佢
貪出新聞夠快同埋多圖 輕鬆學英文
同時有睇衛報 BBC 同一件事睇到唔同立場差幾遠
其實隨住網媒嘅興起,傳統紙媒嘅生存空間係越嚟越窄,$6一份嘅報紙唔再有咁多人買嘅時候,佢迫於無奈將以往免費提供嘅網上新聞轉做訂閱制都係無可奈何嘅做法。

佢廣告量嘅減少唔係完全由於訂閱制導致讀者減少,而係出於政治打壓,所以係冇乜辦法解決。

如果你話要蘋果日報精簡人手到好似網媒,咁樣第一件事就係當佢瘦身之後仲有冇辦法維持到現有水平嘅調查質素?第二就係本身好多網媒都要靠不斷籌錢去運作,所以佢變身與否都係要不停求大家課金。

媒體行業好多時都係蝕錢,佢嘅收入更多係無形嘅公眾影響力。例如台灣旺中集團,我諗中國時報、中天電視台都未必係好賺錢嘅嘢,但係個集團有旺旺食品賺錢支撐住,等佢哋老細蔡衍明可以持續有效地發揮佢嘅社會同政治影響力。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞