抄襲紐約時報收費嘅蘋果日報就嚟死一人一個一救佢嘅方法

310 回覆
82 Like 157 Dislike
英國得衞報一份大報係左
我第1段說話已經多謝蘋果
你咁都睇唔出係經營不善係你戇鳩
好清楚講明左蘋果日報嘅質素同市面大部份嘅資訊冇分別點可以叫人俾錢訂閱。
紐約時報唔係行先行後嘅問題而係報紙有質素讀者有理由去俾錢訂閱睇嘅問題

我依家好清楚咁講蘋果日報質素麻麻地公司規模太大唔識精簡人手

香港回歸以來20幾年政治打壓已經係必然經營條件 管理層亦都好清楚件事冇得經營唔到嘅時候就賴落政治問題

做任何生意市場都有先決條件係你管理層可唔可以去適應

其實你係咪仲讀緊書諗嘢咁天真
DM都唔係好好
NYT有啲親中但係諗唔到有邊間好
頭腦清晰
簡單說明左唔係政治立場問題
係經營問題

已經頂置回覆
呢個真.
全香港既傳媒. 蘋果D 蝗語一定係第一(包括大公文匯)
利申:含淚課金
我訂2-3份500 蚊都冇問題
唔支持都對唔住上年6月開始到而家既人
中天 咁文匯報都係訓係度都贏
就係無人肯俾正常價錢買又唔夠人買
先出唔到高人工俾叻人嚟做

人地記者可以搵好多
你訂閱係出於運動情意結?定係需要每日去睇蘋果日報嘅資訊呢?
咁雖然大家都唔係中天或者文匯大公嘅讀者,但的確唔可以否認佢嘅存在係有一班捧場客;中國時報話晒係台灣四大報之一,因為立場而輕敵冇任何益處。
除咗出人工問題之外亦都有本身質素嘅問題

老實講蘋果日報呢幾年除咗政治運動之外

平時都係網絡抄下新聞用埋啲支那用語
唔好講許志安事件
根本蘋果日報只係可以當為大眾娛樂絕對唔係高格調嘅雜誌報紙

蘋果日報個質素同埋品牌形象係咁樣點會吸引到最頂尖嘅人才去呢
咪講緊外國囉
人地外國會唔會記者得萬靚蚊港紙一個月
2000蚊澳紙 / 1500 美金點撚樣生存
Cut 蘋果動新聞開始已經錯啦
有蘋果動加狗仔先係蘋果優勢
見到白粉日報同其他報紙都唔係幫香港人
係淨返一份幫香港人既
我覺得唔幫香港人既報紙先係難食
你唔代表我既感受喎
Daily fail
蘋果動新聞有時真係幾抵死。當然有人鍾意有人唔鍾意

但實情係蘋果動新聞係可以分開蘋果日報同其他傳媒其中一張好牌

當時cut咗動新聞我都拗晒頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞