抄襲紐約時報收費嘅蘋果日報就嚟死一人一個一救佢嘅方法

310 回覆
82 Like 157 Dislike
你都識講得返一份幫香港人嘅報紙

依家佢經營不善問題之一係規模太大所以叫佢精簡架構
你有冇其他方法?
蘋果得罪太多人喇,前排匯豐單野咁,都唔關政治事,但財經版班扑街完全係落井下石式咁報道,仲唱歌仔串人,大佬香港好多人買匯豐架,你咁寫野,人地睇到唔開心,仲點會訂閱丫。
用你嘅思維

其他報紙取悅到中資機構所以繼續泵水經營

蘋果日報取悅唔到香港黃色經濟圈嘅讀者。所以唔夠人比錢佢經營

所以蘋果日報要直接來連登討論區度問人攞錢
其實佢應該要吸國際唔同既人睇佢
咁樣數量係大過本地人數
但係外國既華人或者有錢移民既人又未必要睇佢或幫佢
唔認同你講既野既
宣傳冇咁好 冇中資大水喉
兼比共產黨點為反共報
咁一定有人以為APPLE係衰野
紙媒呢樣嘢其他Post講過,Copy and paste 講多次

唔應該輕視紙媒影響力。紙媒就算無人睇,電視台每朝都至少有兩個環節,一係講頭版、一係講社論。無蘋果你諗下得番咩報紙。

而且有份紙真係唔同架,註冊報刊嚟架。前幾年政府已經搞鳩過網媒,雖然而家應該唔會,idk。
影響係有。印刷嘅報紙標語甚至乎特刊都係好有意義

但係你有冇諗過點解一二百萬人遊行唔係個個都肯訂閱蘋果日報呢

係唔係蘋果日報件產品本身有問題吸引到讀者呢?
你一開始話唔講質素最後又講返質素
以一篇正常報導既新聞其實全部都差唔多
為左唔一樣有刪減 有加油鹽糖
KFC又係炸雞 M記又係炸雞 你會唔會問點解有D賣咁貴?
弱智咁
唔想香港最後一份反共紙媒執笠

如果有一日冇左蘋果
無論如何點都課左先
蘋果訂閱$58@太平啦
立場都$200
班人comments都幾戇鳩
無論蘋果幾柒都好
佢係香港唯一黃既紙媒
你要佢改善冇問題
佢要經營到先得嫁
嗱,我上面係講非紅紙媒的重要性咋
我無講話蘋果係完美㗎

你要我講質素
我直頭會建議肥佬重組aka炒鳩某啲版面添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞