抄襲紐約時報收費嘅蘋果日報就嚟死一人一個一救佢嘅方法

310 回覆
82 Like 157 Dislike
蘋果高層都應該知道八年前開始俾人打
講過唔會有太大嘅增幅

咁點解唔諗吓節省成本繼續經營落去呢?
係都要保住咁多嘢職員?唔夠錢就問人攞?
唔好啦,蘋果,時不時就做d奇怪野

全版a1頭條手足名

又可以一直唔回應,唔道歉
而家一野就叫人課金

最低限度都要改走d蝗字先,但佢連回應都懶理
缺錢就請支持,有支持就當大家condom,不了

【6.8級地震】新潟民眾慌忙戶外逃生 內地網民:整個樓都在搖晃
https://hk.news.appledaily.com/china/realtime/article/20190618/59732583

【公院亂局】醫委會研改善海外醫生執業試 臨床考核只需重考不及格科目
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190607/59677002
據悉,醫委會研究改善執業資格試,是希望令海外醫生與本地醫科生的考試模式看齊,令執業資格試模式更公平。現時獲內地醫生資格的考生,於執業資格試及格率偏低,有委員表示,優化措施理論上有助提升整體及格率,「不過如果係叻嘅,(考)一次都pass(及格)」,強調沒有降低對醫生質素要求。

同場加映
【回歸廿年】熱選十大難頂大陸字 你揀嗰個有冇份?
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20170702/20075450
「我哋要抓緊機遇」、「打造香港為世界級城市」、「做大做強」、「加大發展力度」、「重中之重」……其實,何謂「做大做強」?「加大力度」不就是「加強」嗎?還有日常生活聽到的「小三」、「沙拉」、「一次性餐具」……香港中文,何時變了樣?早前記者在本報Facebook做了一次「十大難頂大陸用字」調查:由蘋果讀者留言列出討厭字詞,我們則點算出現次數,結果留言竟多達三千多!讓我們現在揭曉結果,看大家最討厭的字詞是甚麼?
有建設性

改善自己更加親近香港市民

然後先至問人攞錢吖嘛
學就應該學patreon/medium/likecoin咁,將記者養成高質既寫手,將錢直接比佢地而唔係養好多管理層,這個唔改革真係幫唔落手。
唔回應,當無事

咪同當年某d光速割蓆撚而家係到嗌光復香港時代革命一樣

正確。最直接方法改善蘋果日報嘅質素 

而家大家俾錢佢都係落咗高層嘅袋嗰度

真係落手落腳做嘢嘅職員 冇可能受惠。第一個被炒
老實講我又無睇佢年報,評論唔到,但都係果句,太小錢,當慈善捐款就算,而佢係上市公司,有auditor,又有咁敵人搵佢痛腳,佢地唔會亂黎,俾錢都俾得放心d

同埋,又係果句,餐廳無得同傳媒比

當然,有冇進步空間就一定有,佢個垃圾apps已經要改善,但所有呢d「缺點」唔會構成唔訂閱既理由
佢開放個api /app跟著可能有open source 黐線佬幫手寫
58蚊一個月,唯一非紅底傳媒,有乜好諗?

幫推「資訊戰」 有個痴線佬準備好晒中宣部旗下Youtuber嘅report
https://lih.kg/1957525
佢死就正常
玩收費直接收到錢但趕走左好多客
走左好多客自然小左人賣廣告支持

行到今時今日佢要攪番免費又對比左錢既唔公平
或者佢可以試下睇頭5次新聞要強制睇廣告之後免費,收費用戶維持正常
01 d 內容垃圾到咁都叫完整
抄文/content farm 咁上下
個app 廢
又加埋d 9唔搭百功能
你大致講得無錯,係撐,但唔係盲撐,如果佢變藍都唔會撐,而蘋果「質素」上同咁多傳媒比根本唔可以用差黎形容,係未有咁多政治爭鬥時,蘋果係銷量同廣告上根本數一數二,你要當年信報呢d小眾報紙既「質素」根本無謂

如果蘋果最後係不思進取,甚至倒戈相向,根本好易睇到,到時至唔訂閱有幾難?有班讀者監察住,你驚乜?而加蘋果已經變左質?我又睇唔到喎,你擔心呢個「撐蘋果」令佢「將來」腐化根本多鳩餘,到時出現時一下取消訂閱簡單過乜,而家係團結時候

希望係因為質素而買 而唔係為左死撐 死撐你撐得幾耐?

首先,我一年係俾超過3000蚊,每個月只係二百幾
正常月費只係58,我講過好幾次,對做緊野既人黎講,58蚊一個月算係乜錢,呢d叫死撐?我完全覺得不痛不癢,如果有需要,我每個月俾200俾一世都唔覺得會影響。用你d說話黎講,所有慈善機構都可以收皮,要捐款者死撐可撐得幾耐?大佬,好心講野用下腦諗清楚現況同行動既關係,咪一個理論套哂落所有處境
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞