[火影忍者動畫] BORUTO 集中討論

1001 回覆
21 Like 19 Dislike

呢一幕同埋自來也死嗰幕

搞到我喊哂

博人應該唔會再有咁催淚既劇情

起碼等到鳴人/雛田死

btw 如果鳴人雛田死左講真我會寄刀片比岸本
其實作者已經一開始就強調呢個boruto既故事
唔係naruto既故事
唔可以再用以前既角度黎睇
當係新故仔睇咪算囉
仲停留係以前做咩啫
睇左
悶撚仆直
繼續loop返忍者大戰算

Agree

我loop長門果篇
我覺得日常幾好呀

其實真係 好似龍珠咁 睇日常仲正
螺釘真係行佐助條路
連召喚獸都係蛇
鹿代配音係佐佐個配音?
條蛇可能係見月干預boruto 既通靈
亦都可能係見月自己召出黎裝假狗
慘.班後代無一個係特別勁.
全部都好多弱點咁
日常係好呀,不過我想睇naruto 嘅日常而唔係boruto 囉
日常係好呀,不過我想睇naruto 嘅日常而唔係boruto 囉

btw有冇人覺得女班長好似粉俠傳角色
個畫風完全好似袁生手筆咁

無錯

女班長真係幾掂丼,不過係原創角色 注定冇前途

女班長真係幾掂丼,不過係原創角色 注定冇前途

似化物語
其實唔好拎呢套同火影比
火影好多重要既元素呢套都冇
你可以睇番當年火影會紅係用左好多心機

鳴人王道性格,有競敵帶住成套野既角色能力成長
為左唔比人腰斬,第一篇已經出再不斬呢個章篇,而家博人冇壓力下只會做ON9野
之後為左擴大世界觀直接出中忍考試,大蛇丸陰謀
再用星矢既過關式打法,去番同競敵最終對決

而家博人,冇王道性格,冇競敵
第一章D鋪排差到賴屎,到左2017年仲係畫條黑色既野上人身,然後鬧一鬧就解番醒
而中忍考試係劇場版已經做左,下忍試考基本術唔會有咩好睇
有個好大問題就係觀眾好多一早已經知道博人做左忍者之後會遇到D咩,已經冇咩好期待

同埋博人傳基本上完全破壞火影世界觀,未考下忍試已經咁撚勁係乜料
之前睇呢個大陸網講得幾好,殘體字自己決定睇唔睇
http://bbs.narutom.com/thread-220229-1-1.html

個人覺得博人傳最多當佢日常咁睇,就算做得好都只會係同人作品
仲要係唔尊重原作既同人作品,你睇漫畫個作者用自己D畫風就知佢又想食人條水又想自己威水

GT
八尾有無死到?佢劇場版比人抽左尾獸?定係又其中一條觸鬚?

Agger

Agger

冇死 劇場版ending有一幕係佢上番水 應該只係比人搾乾左卓羅
其實唔好拎呢套同火影比
火影好多重要既元素呢套都冇
你可以睇番當年火影會紅係用左好多心機

鳴人王道性格,有競敵帶住成套野既角色能力成長
為左唔比人腰斬,第一篇已經出再不斬呢個章篇,而家博人冇壓力下只會做ON9野
之後為左擴大世界觀直接出中忍考試,大蛇丸陰謀
再用星矢既過關式打法,去番同競敵最終對決

而家博人,冇王道性格,冇競敵
第一章D鋪排差到賴屎,到左2017年仲係畫條黑色既野上人身,然後鬧一鬧就解番醒
而中忍考試係劇場版已經做左,下忍試考基本術唔會有咩好睇
有個好大問題就係觀眾好多一早已經知道博人做左忍者之後會遇到D咩,已經冇咩好期待

同埋博人傳基本上完全破壞火影世界觀,未考下忍試已經咁撚勁係乜料
之前睇呢個大陸網講得幾好,殘體字自己決定睇唔睇
http://bbs.narutom.com/thread-220229-1-1.html

個人覺得博人傳最多當佢日常咁睇,就算做得好都只會係同人作品
仲要係唔尊重原作既同人作品,你睇漫畫個作者用自己D畫風就知佢又想食人條水又想自己威水

GT

出得四集 啲人就喺度呀之呀左 睇埋落去先啦 人物介紹都要屌

Agger

冇死 劇場版ending有一幕係佢上番水 應該只係比人搾乾左卓羅

完來如此
我覺得幾好喎宜家

故事係無鳴仔嗰代咁緊湊,但博仔日常都冇悶場,唔錯喎

而且又玩宿命中對手我不如睇返Naruto

我覺得作者係參考其他同魔法有關嘅動畫,融合忍者世界同科技,啫係好似魔禁咁
我覺得幾好喎宜家

故事係無鳴仔嗰代咁緊湊,但博仔日常都冇悶場,唔錯喎

而且又玩宿命中對手我不如睇返Naruto

我覺得作者係參考其他同魔法有關嘅動畫,融合忍者世界同科技,啫係好似魔禁咁

但鬼上身呢樣好撚on9
好似睇緊舊時d小學雞卡通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞