[小小虫] [你問我答] 屋企煮野食/餐廳煮野做法

364 回覆
138 Like 8 Dislike
唔識gym野
食得油既咩
whip cream
你嗰隻係咪西班牙紅蝦呢
同埋幾大隻關事嫁
我用嗰啲好大隻嫁
好有技巧 最有技巧既意粉
要爆到啲馬好香同有色
即係爆chili flake已經要炒到有紅紅地油
最後再落啲生蒜
點解全世界爸爸媽媽都會話有問題
繼續上堂 繼續努力
其實真唔洗買好貴 街市買啲貝殼
有時又買埋白菌 蕃茄 之類已經煮到好味意粉
咁有冇大概既食譜
想慢慢入手
家景差 慳得少少就係少少
ture
見到巴打d 野好正
黎緊約人黎食飯先
利伸 第一次黎
可能有人心虛

唉 是日早餐
西餐廳做緊,想煮staff meal比同事食,巴打有冇好提議?
有呀 我乜野都會試 俾樓面做blind test
我日日都唔知煮咩好
點yip下好味雞柳
你教下大家兩三款
絕無惡意
想問下你係手足 藍絲 定係中間派?
條蔥爆得好香
我都無惡意,想請問你舊年12月29日你間餐廳搞嘅buffet,你係幾時先得知要招待埋宿生? 同埋對於你當日係唔係unexpected嘅?

當日我追你個post,見到你話有d嘢unexpected地發生咗,然後有巴打話畀大陸宿生亂入,好多巴打都係到鄧你慘,我係果個post都有留言支持你㗎 (係第25頁我有留言;當然而家個post被你del咗你可能睇唔到,但個post我back up咗,你要我cap返張圖畀你睇我絕對樂意)

但咁多巴打支持你嘅情況下,之後有人質疑你其實係咪一早知大陸宿生會嚟,因為又有poster又有mass email又盛,而對於呢一切你一直都無回應,所以我純粹好奇,點解你間餐廳形象咁self-victimizing

當然按發問先後次序而言,你如果可以答咗上面個巴打問你點解del咗果幾個post先就最好啦
其實質疑夠未呢?
上面嘅留言喺度討論緊煮嘢食,
今日係2020年4月14日,仲摷返上年12月嘅嘢出嚟講?
向前看啦好嗎?你覺得小小虫巴打做得唔啱做錯,唔符合你心目中嘅黃店,你咪唔好去幫襯囉?
咁L得閒做咩唔去批鬥下啲藍絲?
耐就唔講得? 612 831係咪又唔講得?
buffet呢個問題係好多各個小小虫嘅post都有追問佢,係佢一直視而不見 ; 而每次都不約而同有堆打手會出嚟幫佢護航,次次都差唔多係果幾條友都唔知係咪佢間餐廳嘅員工嚟
佢咁多個月以來不斷告急,姑不倫食物質素同價錢,佢一直self-victimization呢個形象就係啱?唔通佢一d問題都無?
學隔嚟post話齋,黃只係一個基礎,但唔代表大晒,更唔代表可以忽略誠信問題 ; 如果連光明正大回答問題都做唔到,我理得佢煮得曉飛
咁你咪唔好幫襯囉嘈乜9
Off topic唔係講煮嘢食就過主啦
冇話唔俾你講
你咪開個新po慢慢講,騎劫人做乜
M記魚柳包嗰隻他他醬點整先可以同m記一模一樣上網見到好多方法都唔同
先姑不論隔嚟告急post佢唔覆問題,佢班打手鼓勵人過嚟呢到同佢直接對話

如果你覺得我off topic,你唔好覆我又得,你block我又得,因為我留言唔係要畀你哋打手睇

小小虫嘅告急post一開始係大多數人支持佢,到近期告急post越來越多人批評佢 (雖然都係有差唔多同一班打手係到護航),代表咗d乜? 希望以後打算幫襯小小虫嘅非打手正常人諗清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞