[古箏少女團] 徐老師女學生突發新片澄清!!!!

866 回覆
14 Like 698 Dislike
我都認唔岀以為google doc冇呢條友
其實本身呢個乜9野團就係痴撚線嘅存在
綜合返睇咁多個po同追過佢地fb嘅po

1. 完全唔知點解學古箏要學到搬出黎住
2. 完全唔知彈古箏同做上等人嘅關係喺邊
3. 睇fb page除左耐唔耐有條古箏片 真係完全唔知班女到底係咪真係識彈古箏
4. 佢地嘅生活照不外乎都係啲扮上等人嘅相 其實係好乎合受害者所講
5. 個徐雞就從來都無露過面 連拍呢條澄清片都無出過樣 擺明諗晒穚比啲女
點解樓上啲人可以睇哂成條片 聽左幾分鐘啲鄉音已經頂唔住

哩個? 唔撚係掛
應該係屌係咪三十幾歲成個師9咁
生左幾多件?
得最後嗰個講野叫正常啲
但你有你既追求同自由都唔代表個咁既團無問題
一路彈一路推車

收3千q無難度
同意
你有無追求我無興趣知 重點係個團本身既管理模式
同埋徐妖個套手法到底係咩事
吓完全唔同樣喎
lm
效果差唔得遠
其實好似一個金字塔咁
最為有錢(聲稱)既徐妖
有錢既三核
中產私樓既出樣成員
公屋基層既出樣成員同培訓生
係徐妖不斷地強調有錢人同基層既差距下
三班人產生左一種微妙既牽制

三核覺得自己可以lead住依班人 有成就感有優越感
又不斷以徐妖作為目標 想爬到食物鏈頂端
當然就唔會走 仲覺得留低就係拼搏緊
一直聽徐妖指示辦事 甚至爭寵 最為扭曲
依幾個洗得最深既人當然唔會走

中產既覺得自己要更加跟隨團隊方針去努力
如果唔係就去唔到三核個種層次 可以任意洗錢
又望到班基層咁既款 自然就唔想變成作地
溫室花朵玩叛逆 當然唔會走

基層個批最慘 比成班人睇唔起同擠兌
仲要覺得自己努力就可以說服到班人
可以改變到自己既命運blabla
殊不知愈留係個邪教一樣既團到永世無翻身之日
仲覺得托個團既福 自己自信左同見識多左
咁依班傻豬就更加唔會走

都癲得幾徹底
因為佢地既諗法同Bell一樣 覺得唔靠屋企人更好
唔靠還唔靠 都無必要斷六親同完全聽命於人
仲以團務名義或團體精神係咁威嚇啲女仔聽話
或者叫佢地買唔等洗既野
我係裡面兩年幾 除左覺得個團愈黎愈怪外
見唔到啲咩成功既曙光

傳銷之所以話係呃人
係因為裡面啲人好清楚自己呃緊人錢
但依個團既人唔覺得自己邪 或者有做錯任何野
仲由受害者慢慢轉化成加害者
個hierarchy係叫邪教/層壓叫乜
諗起Toshi本洗腦, 你都可以寫返本自傳

btw FB啲caption好7, 叫佢請人作好少少得唔得
係叫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞