連續發左同一個夢幾次,見到2020年會發生幾件大事

1001 回覆
137 Like 929 Dislike
我諗樓主意思係好多人失業,提醒大家手持現金,謹慎消費
明白
呢d數字一定唔準,佢地多數連出世紙都冇 好多地方冇身分證呢樣野,係投票攞passport 先會國家有紀錄呢個人存在 另外有錢人先有得驗,死左就係天意,好人上天堂,壞人係報應,所以死左仲會開心跳舞好樂觀
Good advice
我發夢唔係好似睇電影有故事咁播俾我睇,只係見到冇聲音講解既零星片段,有D片段只係有好簡單對答,無咁多Detail內容,不過我可以好確定咁講,夢境見到好多事情都有因果,柒到盡頭終有報,香港人贏撚硬係我夢境既結局,中間係有唔小苦要守過,依家大家都共同渡過中。
希望你夢境入面香港人贏撚緊會好成真,手足們都可以苦盡甘來,極權軍政府會受到應得既報應
見你係咁話香港人贏硬就幫你推吓post啦
我夢境見到既情況一樣
手足要提高警惕

巴西污水系統驗出大量新冠病毒 專家警告恐全境擴散-資訊-橙新聞

http://www.orangenews.hk/news/system/2020/05/17/010149313.shtml 
???我唔係記者
我睇個COVID-19 chart 爆多中國人嘅非洲國家睇黎好少驗,我估如樓主講咁可能要爆到去中國先會知道 希望上天保佑真香港人平安渡過
你岩,中國一開關就會爆死!香港政府垃圾,不過香港人靠自己抗疫能力都可以平安渡過,依個問題要多謝肥彭,佢走之前為香港排污系統做左好多野!
做個對比比大家睇下,樓主話係黑非洲,呢度就唔睇北非 (Source: Worldometers.info)

香港:
Population: 7,489,431
Total Tests: 168,291
Tests/1million pop: 22,470

以我所知比較多中國人投資嘅地方...

西非

睇過Ghana同Nigeria驗埋其他非洲國家,應該暫時都係咁,其他冇講嘅數字同Togo差唔多

Ghana: 5735 cases
Population: 30,987,872
Total Tests: 173,096
Tests/1million pop: 5,586

Togo: 298 cases
Population: 8,252,995
Total Tests: 12,510
Tests/1million pop: 1516

Nigeria: 5621 cases
Population: 205,458,157
Total Tests: 32,942
Tests/1million pop: 160

東非 (揀呢兩個國家因為有飛機黎香港)

Ethiopia: 317 cases
Population: 114,583,809
Total Tests: 57,254
Tests/1million pop: 500

Kenya: 887 cases
Population: 53,615,182
Total Tests: 36,918
Tests/1million pop: 689

非洲南部

South Africa (最發達,有飛機大家都知,非洲南部其他國家唔多講)14,355 cases
Population: 59,214,047
Total Tests: 439,559
Tests/1million pop: 7,423
感謝資訊,咁樣,夢境睇到病毒深色由人種變種,我解讀係非洲,原因係見到土著裝扮既深色人種,變種應該先唔關爆得勁唔勁,變種後爆得仲勁左而唔會因為夏天而減退,我自己唔識非洲情況,感謝你幫手多加留意分享,我自己有主動搵新聞,但係我自己未見到關於變種新聞,可能係我能力問題,又可能已經變左都冇報,不過我感覺夢境越嚟越成真,希望大家都留意警惕!
土著裝扮 Kenya 係一帶一路國家
我完全唔識分
Kenya 有族人叫Maasai, 佢地係到而家都堅持自己土著嘅文化。Tanzania 都有Maasai people...你睇下Tanzania 段新聞,總統唔信WHO攞左其他野扮人嘅sample, papaya同goats唔知點解驗到武肺,係咪變種冇人知....

https://en.wikipedia.org/wiki/Maasai_people

https://www.independent.co.uk/news/world/africa/coronavirus-tanzania-test-kits-suspicion-goat-pawpaw-positive-a9501291.html
睇落依個新聞就應該係強國貨問題多D唔似係變種
係,如果了解巴西都幫手留意下,發此Post後發覺巴西都係深色人種同有土著
Google 過,巴西都有土著,近Amazon

There are about 305 tribes living in Brazil today, totaling around 900,000 people, or 0.4% of Brazil's population. The government has recognized 690 territories for its indigenous population, covering about 13% of Brazil's land mass. Nearly all of this reserved land (98.5%) lies in the Amazon.
大家都密切留意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞