連續發左同一個夢幾次,見到2020年會發生幾件大事

1001 回覆
137 Like 929 Dislike
拋西瓜
唔舒服所以未寫盡快,每次諗返夢境都好傷心……好難寫落去……
寫小小先,多左傳染途徑同動物,曱甴,等等有關……
好難預防
等樓主
等~寂寞到夜深~
星期五了.....
樓主3日都未好番定拋棄左手足?
唔會,咁岩突發忙左幾日
依兩日攪都要搜集下資料,怕講出黎手足唔明,有D係專業名
樓主我等緊你
之前轉熱比蚊咬左啖已經驚,蚊係一個未知數,4:30 張醫生好似有提過話要提防因為未有數據
老鼠、蚊同曱甴係我夢見到既問題,我想提下做些小野就可以提高防疫,不過要影相加文字先令人明白,俾兩日我啦🙏
lm
幫佢地火上加油就有
其實中我唔係咁開心
夢境中見到夏天反而傳染性仲多左途徑,其中夢見到會多左經由動物同昆蟲傳播,我自己用香港既環境諗左部份防疫方法同列出高危既居住情況,希望幫到手足!

之前已經講左,病毒會傳播到深色人種爆發(我自己夢境睇到估係非洲,不過印度,巴西都係深色人種所以都有可能係佢地) 後會再變種變得更強傳染性、隱藏度更高同致命率更強,而且會由佢地再回傳大陸,不過天佑香港人,香港雖然會比依家嚴重,但係比起大陸真係九牛一毛!香港人始終會贏撚硬!

夢境提示因糞便含病毒量極高,所以我見到主要會係老鼠同曱甴因夏天會更高生育量同高集中係坑渠同化糞池,唔確定係污染定係會傳染到老鼠而變成鼠疫,再傳人,希望提供一D簡單高效既方法減低受感染機會。

高危家庭:
住村屋、獨立屋、唐樓、冇高層平臺花園既低層住宅同近垃圾房住宅。

因為以上類型都比較接近化糞池同垃圾房,老鼠同曱甴比較喜歡聚居,而且比較容易走入你間屋,需要極為小心。

解決方法:
如果本身間屋無老鼠曱甴既就相信照係冇事,不過就要檢查下渠口既渠閘(依樣除左防垃圾入水喉塞渠,另一個功能係訪老鼠曱甴入屋),高危家庭就更加要檢查或加密防老鼠曱甴入屋,村屋,獨立屋更加要盡量小開窗門,如果有花園門就最好加窗紗門啦,依樣都係入屋途徑。

蚊:
雖然夢見會由蚊傳播,除非大爆發,如果唔係大爆發由蚊傳播機會相對較低。

解決方法:
如果自己都好小蚊咬既人就恭喜你啦!不過盡量小去行山同公園之類多蚊既地方啦!蚊怕水都可以幫到你既。

大陸特產:
係乜,男人自己估下啦,大陸特產,其實今次爆咁勁夢境有講佢地係加速傳染既途徑,不過冇見過報導。

解決方法:
忍忍啦!搵住伍姑娘先囉!

渠閘圖片:(盡量要密度高先有用)
另外夢境提示,天氣唔好既時間病毒傳染率會提高!?(唔係好明)

解決方法:
閂窗囉!

戴口罩,勤洗手當然要Keep住啦!
再補充:
大門如果門罅大都係入屋途徑,市面有產品可以解決依個問題,好易安裝。
所有解決方法都只係我自己諗,唔一定係最好,如果有更好方法大家都回貼講講,相信集體智慧總比我一個人好!
再補充小動物:
疫情再爆發既話,認真唔好帶佢出街啦!忍下啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞