300日浪遊到南極,直到世界盡頭(III)

239 回覆
181 Like 8 Dislike
I'm considering getting a temporary job in The Four Seasons in South Pole in January or February because I'm interested in working there temporarily. It'll expand my vocabulary and I'm sure it'll be an extraordinary experience. The air conditioning in The Four Seasons is sometimes set too low. My Japanese friend Jeremy who's a vegetarian loves to have coconuts and shea butter in Honolulu. He lives in Cochrane Street whereas his cousin lives in Clovelly Court.
搭船入Belize時望到個海景就一直念念不忘。到咗之後都一直打探邊度有得玩水San Pedro係專做外國人旅遊嘅地區,帶人去浮潛嘅檔口隨處可見,問多幾間比較吓價錢之後,都係Join返自己Hostel嗰團,貪方便得嚟亦都抵玩

呢次係我第一次玩浮潛,落水之前唔好話浮潛,連游水都有好幾年冇游過,所以都有啲緊張結果浮潛好似比起游水仲要簡單,插住支管唔使再煩惱呼吸嘅問題,可以儘情望住水底嘅畫面

後來問返曾經玩過浮潛嘅朋友,先知道唔係度度啲水都咁清同有咁多魚睇。我諗呢次浮潛初體驗應該係好完美嘅一次

呢度一切都好Casual,唔止啲人冇乜所謂,連啲魚都冇乜所謂,你周圍摸都唔會咬鳩你

由於真係太靚嘅關係,當時我都下定決心要再學埋Scubadiving,希望可以再潛深一啲,我知道一定會有更加神秘嘅嘢等緊我去發掘嗰吓突然覺得世界真係好大,原來除咗地面嘅世界有咁多嘢比我去探索,仲有個深不見底嘅海底世界。呢個旅行究竟要去幾耐先至夠皮

但同一時間亦發現,呢度美中不足嘅地方,就係個海太淺,個人沉低少少隻腳已經可以踩到地。喺咁淺嘅水度學Scubadiving都唔會過癮,我諗我要揀過第二個海先至得。

上返水之後,我哋都係決定先返去墨西哥,再慢慢計劃下我嘅潛水大計
Belize 玩浮潛一流,加勒比海水好暖,個海又靚到唔使講 
繼續推 
好正
上返水之後,我哋都係決定先返去墨西哥,再慢慢計劃下我嘅潛水大計

啱啱先上返水咁快又潛水
D魚好似笑緊咁游
話時話,其實而家個行程去咗一半未呀?
應該1/3多少少
留名
真係好多魚
想你快啲出完,成日都要人地再由頭睇番
琴日重頭睇多次
要等出文
再推
等緊你呀樓主!
我推一推先,希望你有時間就繼續寫啦,唔好爛尾
新人留名
機緣巧合之下見到你呢個po,好好睇啊,好羨慕
有女adore
不如轉下口味,睇住本土遊記先

[行路撚]麥理浩徑全走!
https://lih.kg/2449820

多謝支持!
咁你係咪遲下會寫返呢到㗎??
Year2追到畢業都未完
樓主麥徑加油
行完得閒更新吓
原來我都係year3追
睇唔到樓主個麥徑故都唔知自己留過名
輕輕一推
樓主女神變成老婆未?
追完行路po 又要返黎催更
樓主唔好爛尾,前幾日由你第一個post追到3好好睇啊
繼續推一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞