高院裁警有搜令始可查市民手機 警方上訴得直

859 回覆
66 Like 826 Dislike
唔加入工會唔準三罷
繼續手足去俾狗咬

加油加油
個標題係好爆,但唔提判詞內容隨時害死手足,變咗標題黨。
pinned
我一樣咁諗
因為hsbc同恆生都有finger print
開電話同開你銀行戶口係無分別
不嬲都係咁仆街, 法律改革永遠冇向前行過咁濟

殖民時代早期治安差又有左仔工賊會放炸彈威脅, 法律先寫到空泛先令到而家黑警可以亂黎
啱啱俾支那強行回收香港個陣班人冇能又驚犯錯,冇能力改好佢
而家港共有危機就更加唔會改到咁清晰
變相提醒左黑狗有得咁做
應該上訴
但我記得好似司法覆核只有兩審?
唔知道係咪
呢個方法啱
雖然只係一次性
但一日唔入啱密碼, FaceID or TouchID都唔會用到
只可以話今次上訴得直 只係比警方拎個彩 實際上佢無贏到 因為2017年講只限緊急情況 你覺得呢3年佢無用到「緊急」作理由咩? 今次係補充「緊急」定義
OnL9, 香港法治比班垃圾紅官玩完
事實上係同之前無變過
開埋你條女同個女嘅苞都仲得,講到好似咩新鮮事咁
原來四月七日就到期。選管會就優先老人家投票同限制點票人數 作公眾諮詢。
https://lih.kg/1954841
1)若警方在合理可行的情況下在搜機之前無法得到手令,警方須合理地認為刑事調查或保護其他人(如公眾人士及受害人)有即時必要性,才可以即時搜查手機。

玩曬
不過又唔一定俾密碼 即係死硬
唔知點解睇到你呢類弱智式回覆就想笑出聲
扮撚曬野唔知世事又發表咗意見咁去逃避現實
人形豬嘅典範
應該爭取其他普通法地區唔再承認香港的案例同唔承認依班所謂法官的資格。
你可以唔記得密碼
不過會唔會被狗咬就另計
一次黎講, 最簡單直接reboot部機都一樣
AN/ IOS都未有咁可以隨時切換個功能,
一定要入一次密碼再設定先得

一係就分開工作機同日常用嘅機, 再定期刪內容
日常機都可以裝TG黎純睇消息, 同講普通野
咁可以減少冇啦啦截查而中伏風險

就算你出最新PRO MAX 11
佢扣查你部IPHONE1-2年, 一等到破解公司破到舊版本IOS就拎你部野去爆內容, 咁其實冇分別
其實班狗可以用偷竊罪懷疑你部電話唔係你 迫你開機架
deadbody 層層疊
16年你都未醒啦下話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞