高院裁警有搜令始可查市民手機 警方上訴得直

859 回覆
66 Like 826 Dislike
所以大家一定要定期清record
真係要用密碼或者加密既方法溝通
邊個處理依單案??會唔會上訴到終審法院
dead左未
從來都冇,冇死
姐係依家佢地想做咩就做咩
Dead body算唔算後生?
公正?啱啱出冊?坐咗幾耐

可以查你手機, 但係你無責任幫佢查你手機.....
(好似係)
岩呀
講就要好有要求
但做起d根本彈性到咩咁
同破壞社會安寧果條差唔多 講句粗口就話你犯法
冇一個公正既機構可以有權力監督佢地執法之前 其實呢d咁彈性既野係任佢講 任佢鋤
三權一片紅
有撚人做咩, 唔好再拎二百萬人來打飛機啦
dead body
以後想睇人電話就的佢返去
理據係乜
PIN THIS
樓主pin 推呢個
意思即係可以攞我手機睇
但係我冇責任提供密碼?
唔好再話本來都係咁冇乜影響

雖則班畜牲本身都亂咁黎,但佢地本身爆部機黎係用黎攞料追蹤其他人,好少會拎埋黎做證砌你,就算要砌都搵啲萬用key芝麻綠豆野黎砌廢事嘥時間嘥資源落去個唔太重點既人度,依啲野未必會送到人入冊,入得都唔慌長

而家佢睇任何人唔順眼,一鳩塔完你爆埋你部機攞完料後啲野任佢放仲可以呈埋上庭,砌鳩人十年八載既杰野成本大大降低,求撚其其可以玩到你殘做乜唔玩,簡單一句同五六十年代啲差佬一樣咁癲一樣大權到可以要脅任何人

即係而家俾人塔得預左乜都冇都要受十年,依個只係我諗到既做法而班畜牲往往梗會諗到啲更毒辣既玩法
Settings > Face ID & Passcode 入面最下面
USB Accessories (OFF)
Erase Data (On)

記得用6 Digits Passcode
因為4 Digits得10,000 combinations
6 Digits係1 million
我哋之前已經講緊,不過呢段明確啲
cls
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞