[I/A] Dissidia Final Fantasy Opera Omnia [4] FF7是親生仔是常識吧

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
800萬突破,但冇野好抽
X2
有鳥人LD抽了
依然冇野抽... 有晒
觀望30號真係出下新野
等30號先決定抽唔抽鳥人
GWキャンペーン(黃金週活動)
4月30日開始,應該是為期14天吧!
活動期間除了4池活動跟斷章池給一次免費的10+1抽外,另外會有1池每日1次免費的10+1抽。
活動期間每日寶箱任務會額外追加破壞鋼之類的碎片報酬(每天更換,應該是跟春日祭一樣4種每天換吧!)
詳細活動內容會有追加情報。
ミッションダンジョン-魔城攻略戦線
4月30日開放,應該就是原本3月15日延期的活動。
本次恩惠的對象如下:
紅:菲利歐尼爾(2)...BT&LD
黑:戈爾貝札(4)
藍:法莉絲(5)
白:蕾娜(5)
黃:厄凡(8)
綠:風神(8)
標示顏色是因為這個任務應該會綁定水晶顏色攻略,大家可以自己先研究看看。
活動開兩池首10+1均無料。
另外會開放以下4個角色的7星防具
菲力歐尼爾
香托托(11)
諾克提斯(15)
亞汀(15)
ボスラッシュクエスト「翔ける焔」
5月上旬開放,這應該就是原本4月底的活動吧!
活動詳細不明,大概就是會需要很多角色一起攻略一個關卡的活動
關卡使用的角色越少,可以拿到的報酬越豐富(反正資源就是要全拿...這句話顯得有點多餘)。
神幻獸界開放
活動時間預定於5月末(原本預定在4月底...直接延一個月這樣)
活動挑戰的條件是闇召迪亞布洛斯練到LV30。
其他詳細等到活動開放前會有詳細情報。
5月份斷章:艾克史戴斯
5月份又挑了3個復刻活動來擋著,會安排在5月份下旬(擋月中到月底的活動跟斷章吧!),一樣會重置所有的關卡報酬,復刻活動如下:
レイドボス討伐チャレンジ「エネルギー充填128%」
みんなでメダルチャレンジ「魔に捧ぐ祈祷」
メダルチャレンジ「竜虎轟く旋回廊」
本月份手術人員期程
菲力歐尼爾(4/30)
賽希爾-闇(5/12)
本月份強化點數開放角色期程如下
戈爾貝札(4/30)
法莉絲(4/30)
艾克史戴斯(5/7)
武漢肺炎之類的巴拉巴拉一大堆我就不提了,防疫期間大家就多忍耐一些,記住我們是在拯救世界就好了。
本次潛入送6000石、防禦獎章5枚、抽抽劵20張、力量碎片1枚,請於4月30日0400-5月7日0539期間登入才可領到。
春祭到GW其實都唔係過咗好耐
送石送到咁,預計下星期LD機率一定好西
終於有野抽
偷懶完半個月之後出返之後半個月既野然後再偷懶半個月搞乜鬼

再咁落去國際版會唔會追上
唔會啦~我睇國際版依家個進度先去到所有人可以70覺,武器都係真化EX既階段,LD同BT都未出....不過有心追既可以好快就追到咁姐
睇嚟日本嘅疫情都幾大鑊。
d卷用黎抽鳥人定新pool好?
240分中晒BT同LD 畢業
雖然冇睇到勁唔勁同有咩用
感覺幾廢下補咁多血jm9,不如補brv好過

反擊又r晒頭... 個反擊要落debuff畀人先有,姐係冇得solo次元?
菲力嘅補血聲稱補到滿就會補brv
好似係,係補量小得可憐
感覺似超弱化版既rude
又係中LD 冇BT
感覺上鳥人個實用性仲高過FF2主角....
我都係…白白浪費左10抽 & 300石
話說…今次200Lv有d煩,仲未成功過到
中2把bt先中Ld
我卷爆咗999先抽下啫
錫菲羅斯BT係暫時依然係最強BT
巴打識野
今次真係格食格
當年超煩嘅白銀魔導師喺自帶BGM嘅男人面前同垃圾無分別
有左hp盾之後變左笑話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞