[I/A] Dissidia Final Fantasy Opera Omnia [4] FF7是親生仔是常識吧

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我又冇點考慮過快慢既問題,但思惠關我用飛機哥 + cecil + 雷神過
雷神有招雷放電+ 可以麻痺對方,唔sure有冇咩幫助
針對既都.... 判官可以強制break,藍頭巾擊飛解boss狀態
不過到依家都唔明藍頭巾ld有乜用最弱ld
藍頭巾同cecil一定要有,剩低果個可以是但
呢啲換野event直接食15分鐘三倍items 掉落再開場同人打150lv共鬥4次就搞掂
恩惠只可以靠藍頭巾追擊brv
同埋判官EX同LD強制break
恩惠關係hard sell你抽嘢 冇計
我有個計策唔需要強制break人魚
首先平削血,打到佢地80%以下 - 人魚發癲 - 召喚艾c技提升迴避 - 等佢行動後歸0時break佢
第二次發癲 - 召喚斬鐵劍碰運氣
利申 過晒 你地試試啦
我180連第一層O個2隻野都唔識打....佢出左招唔知咩野之後,BRV變最大,同時我打去扣BRV扣1,完全BREAK唔到...擊飛又解唔到....
咪講咗好耐 一係用強制break 一係打飛佢用飛機打佢落0再break
生殺奪還之類直接抽brave再break 應該都得
生殺打得一隻唔夠快
錫菲丟垃圾一次過打全體係得嘅
仲有阿汀EX啦....詩人LD啦...直接break同變0. 其實都好多選擇
我以為你地講緊O個2隻環呀,O個2隻環既回血BUFF我就知要擊飛去解
麻痺有用,超高防buff好似最多都係頂一turn,只要佢出唔到HP攻擊就可以壓返落去

所以靠擊飛係會浪費哂飛機哥嘅技數,咁就打唔贏火圈

今次算係鋼鐵章魚之後比較有心思嘅180lv boss,唔可以用神角夾硬屈
但係首先要抽齊3隻恩惠角先有資格打
終於打完挑戰,一開頭冇用加布拉斯用擊飛王難打到痴線,之後轉返就一場過

皇帝炸彈狂魔有d心動見trailer輕鬆炸3m血好似好勁
免費中左皇帝BT....應該抽埋佢把LD返黎?
死ser?
今次個抽好伏…追皇帝LD抽咗我接近400卷
免費抽中咗皇帝LD,仲未中到BT
係 原來要删剩個日本帳
成功課了,thx
免費中咗桑島LD
感動
皇帝啲技加一兩次叫手術咗
攻擊手hit數少到咁
陷阱好睇唔好用
善用hp攻擊可以狂推進又超高傷既
但係只限恩惠,冇恩惠應該好廢
啱啱出果陣就勁
依家完全唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞