amd cpu&gpu 討論post #42 睇#1&有時間幫手填表

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
tr list 果個機箱可以用tt c35
用c35可以del be quiet cooler fan
收到
如果list內ram唔夠用就買多對2x32
Case 真好好難揀...想要靚少少
年尾會入 ampere => 最後會有2 x gpu
1000w 本身夠. (3900/3950)
TR 原來 TDP 280W 我諗隻牛要 1200w....
HX1200 vs Super Flower Leadex II Series 1200W
到時有需要再+, thanks !
2隻牛 是但一隻
等Be quiet base 500 DX
建議用msi afterburner超
體質
中文即係到左極限
你可以再繼續超上去嘅,只不過可能要加電壓/加大Power Limit , 加咗嘅話仲可能有得升嘅,但係相對嘅溫度同埋炒車風險就會增加囉
有無人買左5600xt之後瘋狂bsod(video tdr failure, atikmpag.sys)? 淨裝driver唔裝radeon software、scf /scannow都解決唔到
之前用咩driver ?
2020 edition全部試過,"TdrLevel"亦set左做0
諗起有人講災情得5700xt 先有
有冇巴打有吹冷排風扇推薦 隔離POST無人理
IPPC
落19.11.3
水冷個po?嗰條死黑驚邊有時間理你
btw P12/P14/IPPC 3000 啦冷排玩風壓
係因為無人用 56/55 xt所以無災情
off topic少少
點解antec隻HCP 850白金牛可以減到$850?
S級牛賣1蚊1W 其他廠點跟
tt gf1都已經1蚊1w
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞