amd cpu&gpu 討論post #42 睇#1&有時間幫手填表

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
似乎你鎖死行60hz
我用cs go黎試 又唔會降低fps
照巴打咁講
鎖死行60hz 主要係我個mon問題?
你用緊1080p 60hz mon?
係 d topcon 21.5吋舊mon黎
行hdmi
1920x1080 我已經係電腦入面set左最高60hz
因為佢最高只有60
[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#40
https://lih.kg/1944103

去呢度
但我奇怪就係cs go 就唔會咁樣降低fps
唔好意思 就係唔明點解
vsync?
我關哂d咩垂直同步已經
一係就in game fps limit setting
in game 我已經set左 可變
唔記得講 我ram 已經係ddr4 360016x2
關條ram 咩事
等緊新冷排 水冷液果D野到

而家咁用住先
粒CPU 1.18v 行緊4.0

因為我完全放棄用 傳統硬碟 同買左好多M.2用 之後又有900P 音效卡 顯示卡 X570點睇都唔夠用 仲加上以後仲可能買更多U.2既商業用硬碟嚟用 所以一定要食好多PCIE 未計可能又返去玩SLI
AMD Cancels StoreMI Technology, Replacement Coming Soon

https://www.techpowerup.com/265459/amd-cancels-storemi-technology-replacement-coming-soon

BUG!!!
都冇咩人用
前幾日 裝完 發覺無用DEL咗
我直接用一個高速m.2好過
本身唔知咩嚟 裝完上網CHECK話 HDD放野落SSD果D 地方做緩存用 發覺無用就DEL咗了
死咩?🤣🤣🤣
咁奇怪 只有新ram chip先用到單面16gb
同埋asus x570全部Daisy chain來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞