amd cpu&gpu 討論post #42 睇#1&有時間幫手填表

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
冇錯 我發現拉上拉落個溫度都冇變先知出事
依家DRP4 開心使用中
ws果個8pin有加強過 即係3950x oc 4.3都頂到
不要改動外頻
比下bios介面既相來
我有master應該比到你
咁快手買咗 塊華碩應該好有問題
已經好耐無聽過人set外頻
我想問下有咩amd 既cpu打機好用?? 我而家用緊 2070 super + r5 1600玩apex lock唔到144hz ...想換張好少少

底版係 asrock ab350 pro4
水冷清理仲麻煩
歡迎加入XTREME 痴線佬行列
搵我?
拆出嚟 用水喉沖之後放原位 水冷 靜嘛 加上我唔用箱 用風冷好嘈
唔該晒巴打 但係3600定係3600x 分別大唔大??
我都用緊自組水 嚟緊復活節 全拆睇吓個排多唔多塵先
各位巴打,想問下
小弟依家用緊3700x+X370底板
如果打算升級X570 aorus elite 值唔值得? 依家用緊塊asus X370 E 唔知點解有時會聽到熄機果D停轉既聲 之後就scan唔到部機所有hard disk,要hard reboot. 係咪壞左

同埋X570對比X370既超頻會唔會穩定D?

可能頭先有小小講得唔清楚
就係有時聽到好似停轉既聲之後 睇task manager就會見唔到紅圈果3隻drive, 之後禁咩掣都無曬反應,咁樣會唔會係底板有問題?
咁當時水溫去到幾多
睇下你io有冇塞車
巴打請問點樣可以check ? 新手有好多野都唔識 sorry
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞