amd cpu&gpu 討論post #42 睇#1&有時間幫手填表

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
所以我都唔知係咪我粒嘢體質唔差 燒左75分鐘 暫時都冇問題 voltage 1.248-1.26浮動 行緊4.4Ghz btw洗唔洗再燒多陣?定都差唔多
1.35v都夠 1.38預撞正差體質果堆
p95 small FFTs?
唔係唔差直情係好好
全核4.4 1.26v真係無乜人去到
P95 Blend
你pass左最難過果隻
因為琴日試完1.272 run左三粒鐘 但max temperature 成103度 所以今日諗住再低少少睇下得唔得 宜家溫度最高就97度
我本身諗住行small 因為我睇上網啲人都係建議small去test CPU 之後我個同事就話 反正你超埋RAM 咁順便行Blend test埋佢啦 btw咁應該都差唔多可以stop?唔想好似琴日咁又Test 3粒鐘
p95燒機 正路温度高 實際用途未去到咁高
怕不穩定可以加多多少電壓
恭喜巴打中獎
我宜家要per ccx咁超,ccd1個邊體質好唔掂超過4.2ghz要加好多電壓先過到r20......
更加唔講p95
我琴日都試左1.344V 上4.5 係過到R20 但我就冇試到Prime95 我諗應該過唔到 個溫度會炸所以我就諗住4.4算
嗯嗯 暫時睇應該都穩定嘅 學你話齋實際上應該都去唔到咁高
始乎後期3900x體質好咗好多輕鬆全核4.4
我買咗頭幾批爭好遠
我都係keep住1.35v逐粒ccx慢試超到幾多
我呢粒3600嚟架咋諗住等4000 series先再睇下換邊粒 專登買定X570
我本身都想換粒體質勁好多嘅3950x,但諗諗下都係等末代am4 4000系先換咁先有升級
岩 文書機嚟 點都捱到2年嘅
4000 樓下
Gigabyte GeForce® RTX 2070 SUPER™ WINDFORCE OC 8GB GDDR6
睇上面D 巴打超得咁開心我連超都無得超 要等新冷排到先可以整下 唔係熱死都唔知咩事
哈哈 我本身都諗住用水冷 最後放棄左 買左Be quiet隻dark pro 4 比想像中好 但唔係最好
快D入坑啦

用緊粒ryzen 5 3600配alphacool eisbaer lt120
無論用咩扇煲機都係80度
但吹啲風出黎係涼既
唔知降壓會唔會好啲呢
120mm aio
不過粒u內部積熱左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞