《我在女校教書的日子》

1001 回覆
222 Like 4 Dislike
畫面轉到另一房間,308號房。

「嘉柔,對唔住。」李曉婷正誠懇地跟嘉柔道歉。

「我唔會再信你。」嘉柔無情的說。

「點解,你點先肯原諒我。」

「你一次又一次咁呃我,我仲可以點原諒你。」

「每當我以為你真係誠心悔改,唔會再欺凌千雪或者其他同學,偏偏你又做返之前既你。」嘉柔接著說。

「今次我真係唔會…我知,我知你未必會再信我,但係我會俾你知道我會改。」這些話,對於嘉柔來說,就好像一些經常出軌的男生,許下承諾自己不會再犯一樣。

「算啦,夠鐘啦,我地落去啦。」嘉柔冷淡的說。

「好,各位同學今次都好好,好準時,希望成個旅程大家都可以keep住。」

上旅遊巴後,我們便往第一個行程出發。

「各位同學大家好,我係今次你地既導遊,Charles。」Charles展露出怪異的笑容,真是奇怪。

「咁我地第一個行程就係去TEPIA先端技術館,咁呢個地方係…」導遊繼續講解,而同學們卻存活在自己世界,無人理會導遊。
仲有等等
第一次追到live
Charles係咪怪叔叔
唉,以前教我bio個老師都係叫miss.yu,每次樓主講miss.yu我淨係諗到佢個樣,最慘係佢樣衰
這一路的車程,嘉柔一直觀看著窗外的景色,看見她悶悶不樂的樣子,我卻有點不好意思。

過了十分鐘的車程,我們便到了目的地,下車後,我們便進入第一個景點—TEPIA先端技術館。

雖然導遊有點奇怪,但幸好有他翻譯和解釋,令同學們對日本機械人和工程學挺有興趣,遊覽了大約一個小時,我們便離開,往東京美食進發。

「好啦,跟住落黎我地就會食我地係東京既第一餐。」這也是同學們最為興奮的時刻。

「我地食咩呀墨子。」女生聽見有食物,心情即便多麼糟糕,也會突然迴光返照。

「今晚我地為大家book左係東京著名既間拉麵舖,如果唔係學校,我諗平時大家自己黎就要排好耐隊架。」

「一蘭定係無敵家啊。」李曉婷囂張的問。

「Er…你講個兩間都唔係,係叫…我都唔識讀,交返比導遊。」座位上的各位傳出了一陣噓聲。
思想奇怪嘅導遊唔通麥sir有得英雄救美
我們來到了一間古式裝潢的拉麵店,便聞到了濃濃的湯味;由於是經學校訂位,在我們坐下時,拉麵已經為我們送上。

但此時,我只有一個問題,是不是日本每一間餐廳,也是如此逼夾。

「哇,好香既雞白湯啊。」坐在對面的千雪興奮地說。

「車,有咩特別。」李曉婷夾起拉麵,用藐視的眼光訴說她心中的不滿後便放低,看到此畫面,我卻苦笑了一下。

「好啦,大家都餓啦,快啲食飯啦。」

此時,我們的學生為餐廳增添了點生氣,她們的笑容也燦爛極了。

「你要唔要啲汽水呀。」導遊親切地問千雪。

「好啊,唔該。」看到千雪被其他男生逗笑我卻有點揪心。

「我黎啦,我做老師,想慰勞下學生,大家考試都辛苦啦,今晚我請大家飲野。」當然,我們喝的只是汽水和果汁。

「千雪你飲咩呀。」導遊依然追著千雪不放,還在問她。

「無所謂啊。」

「你飲暖水啦。」導遊和千雪都為我的舉動感到愕然。
欣賞你的思路
今晚完 明天待續~加個篇聽日加比大家 晚安
千雪有咩不測樓主你等收卡片啦
樓主唔想收到刀片就自己識做
機長搭配著磁性的聲音,帥氣的樣貌;他們如果不做機長,應該可以做電台廣播·。

點解會見到機長個樣
佢wallpaper係譚文豪
其實導遊係想吸引麥子注意然後偷偷地溝佢,然後就係酒店
機長通常都靚仔
完全正確
臨訓前一推
其實導遊第一眼就已經睇穿墨子同班女學生嘅關係,攞明係想助攻墨子
lm
一次過睇哂
阿sir好花心 又千雪又嘉柔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞