《我在女校教書的日子》

1001 回覆
222 Like 4 Dislike
「咁又唔洗鬧人既,唔可以一齊玩架咩。」有時我也真的不明白女生的相處之道…

「我鍾意既野,無人可以搶走。」她突然哄到我面前,差不多碰到我鼻子,嚇得我馬上退後。

「所以,你可唔可以幫我做一件事。」其實跟李曉婷個別傾談又不覺得她怎麼樣。

「你想我點?幫你同千雪道歉,定係同嘉柔道歉。」

「我想係返香港之前,可以令嘉柔原諒我,同埋…鍾意我。」

「下?鍾意你?你Les架?」我直話直說。

「係…」我只是開開玩笑,想不到她原來真是同性戀…

「麥Sir你幫下我啊…」李曉婷矯嗲著說。

「對唔住,我幫你唔到。」不是我不喜歡同性戀,而我不想幫這種性格的人,而且我不想嘉柔…

「嘉柔都鍾意女仔架咩?」我問李曉婷。

「唔係…」呼,心中的大石隨即放下。

「但係佢個陣都鍾意我架。」她很誠懇的說。

「鍾意同你玩啫,並唔係鍾意你個人,想同你一齊拍拖個隻呀嘛,我諗你自己都知架。」
「你如果真係想同佢friend返,點會初中之後唔搵佢,黎到中五先搵佢?」

「其實我有…只不過,佢唔想理我。」說真的,我是嘉柔也不會想理你。

「李曉婷,幫你地做返朋友我都可以,但係女朋友就…」

「都好…我唔想去到中學畢業,一個交心既朋友都無,淨係得一班唯利是圖,有事鍾無艷 無事就夏迎春既豬朋狗友。」

「唉,我睇下點幫你啦,第一樣嘢,唔該你改下你啲性格先,唔好話女仔,男仔都唔會鍾意你啊。」

「超,我又唔鍾意男仔。」

「你睇下,一話你就起晒鋼咁。」

「咁我由細到大都係咁啊嘛。」其實,對著這些人,我也不知道如何幫她。

「咁你就要努力去改囉。」

「CX505 第一次召集…」機場上傳出廣播。

「之後再講啦,去排隊先。」我跟李曉婷講。

「喂,墨子。」嘉柔皺眉跟我說。

「你做咩同李曉婷傾咁耐計。」她好像對此有點怨言。

「因為,佢想同你做返朋友。」我把剛才的話坦白跟嘉柔說。

「下,我唔想喎。」

「其實唔知佢點解對著一班人就會起晒鋼,係都要頂嘴,但係啱啱同佢傾計,發覺佢都唔係咁黑人憎啫。」

「你太唔認識佢啦。」嘉柔認真的說。

是的,我確實不認識她。

「先生,麻煩Boarding Pass。」空姐為我掃描機票。

坐在飛機上,挨著窗邊,腦海被嘉柔,千雪,李曉婷的事煩擾著;但願飛到天上,能夠將一切煩囂的事情留在香港。
今日完~明天待續
就黎去東京 希望唔會墜機
仲以為李曉婷係後宮一員
麥Sir真後宮只有梁sir
pish
一睇就知李曉婷係八婆樣
靚女既港女
咁快比你打破左征服曉婷嘅想象
可能麥Sir會令到曉婷變直
希望大結局係三條友鬥快幫麥sir
幫麥sir 出pool?
總之出就係啦誒
飯後一推
各位有無去過交流團/遊學團
有 不過讀男校
但係好撚正
催情朱古力?
如果呢個po超過120個正評 當日立即加推一篇
些牙比你啲朋友仔
冇問題
p牌正皮唔到
多謝大家幫推 繼續努力 明天見~
臨訓前一推
樓主好勤力 加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞