[另類] [滅共預言] 中共係咪爆左條龍脈11 之 阿貓阿狗錯總之閘豬頭唔會錯

1001 回覆
28 Like 3 Dislike
狼煙,即係烽火,用黎傳遞信息用,而狼煙係最高級別,見到狼煙就即係表示有敵軍入侵…
所以古文用狼煙解釋為戰爭,兵亂…
四川起狼煙,即係四川開始會打仗?可能解為內戰,由四川開始…
我覺得係引發內戰,而由四川開始!
家下土共從身劃分左五大軍區,四川成都係西部軍區總部,可能就係由佢開始
好事嚟㗎,物質主義減低,提升精神財富
香港過往幾廿年太過追逐錢財啦
嘩屌!今晚即刻蓋返好
預測準嘅話就趨吉避凶
減少傷亡
實踐當然要靠自己
支那人怒屌支那我唔理啦,最緊要逼到中共放手就得
閂窗鎖埋訓教應該係最直接 反正就嚟入夏正常會開冷氣訓 廚廁訓教一定閂窗
之前屋企試過有老鼠出沒,一閂左灶底下面個氣窗就冇事
咁似伊波拉嘅,身體有孔嘅地方會不停流血…
https://twitter.com/SolomonYue/status/1241166393673801728?s=19
佢仲retweet咗疑似武漢醫院清理火葬患者嘅手機片段…
5X年舊樓經驗
全屋唔好有窿,唔用既窿用鐵網罩好再外加硬物(磚,石頭仔)壓住頂住
大屋一係長關,一係裝d離地30cm up都唔係疏窿既鋼閘
老鼠九成都係經水渠爬入屋,所有近窗既水渠可以閘塊板
好似十字型咁,D老鼠咁就爬唔到上黎亦都入唔到屋
唔洗講到風水格局咁虛無,其實係好簡單既邏輯黎
政府做得唔好,又撞正貪官污吏,冇長遠預算
一遇水災旱災瘟疫就冇晒對策
一黎會死人,二黎食糧失收,死人更加冇人手種野,冇野食就死更加多人
上面批落既錢同糧又俾d官扣起晒,如果係超級大天災果種,分分鐘政府都唔夠分
冇飯食咪自然民變

所謂既天災好多都係引爆點,要害死一個國家,永遠只係人禍
如果你認為個皇帝做得好,但唔好彩撞正天災,你會唔會反佢?
緊係唔會啦,反左佢邊度有第二個好皇帝帶領?

唔中最多自己柒
有乜所謂
中既話保命救全家
所以呢堆野就可以叫中華國家既亡國套餐就咁解,以上所講既只係純粹叫觸發點…
仲要係華人歷史既特點…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞